Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το “Φιντανάκι” του Χορν από το 5ο Λύκειο Νίκαιας

Για όσους παρακολουθούν κατά καιρούς τις μαθητικές εκδηλώσεις δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Για όσους δεν είχαν την τύχη να τους γνωρίσουν, τούτη η φορά είναι μια ευκαιρία! Ο λόγος για τη θεατρική ομάδα του 5ου Γενικού Λυκείου Νίκαιας, για μια από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- μαθητική και όχι μόνο θεατρική ομάδα της πόλης.

Πέρσι ανέβασαν τη "Μήδεια" του Μποστ, μια κωμωδία που δε σας κρύβω βλέπω ακόμα και εξα- κολουθώ να γελώ. Φέτος επέστρεψαν στα γνωστά τους λημέρια -το δράμα- ανεβάζοντας για τις 6, 7 και 8 του Μάη, στις 20.30, στην αίθουσα θεάτρου του σχολείου, το "Φιντανάκι" του Παντελή Χορν.

Με σκηνικό την αυλή ενός πλακιώτικου σπιτιού αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το "Φιντανάκι" είναι το δραματικό ποίημα μιας αθηναϊκής μικρογειτονιάς, όπου οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις ξεπερνούν την ηθογραφία και μετατρέπονται σε κοινωνικό σχόλιο. Το "Φιντανάκι", η Τούλα, κόρη του ταχυδρομικού διανομέα κυρ Αντώνη, ερωτεύεται τον Γιάγκο, έναν άνεργο νε- αρό μικροαπατεώνα. Αυτός θα την προδώσει για χάρη της προκλητικής Εύας που, εκτός από την ομορφιά της, διαθέτει και χρήσιμες γνωριμίες. Η Τούλα περιμένει παιδί. Μπροστά στο αδιέ- ξοδο, η μεσίτρα κυρά Κατίνα που κινεί τα νήματα, αναλαμβάνει δράση και οδηγεί τους πάντες στην καταστροφή, καταρρακώνοντας κάθε αξία: την τιμιότητα, την ηθική, τον ίδιο τον έρωτα.

Τα παιδιά της υποδιευθύντριας κας Αδαμοπούλου Μαρίας [ μαθηματικός - υπεύθυνη της θεα- τρικής ομάδας ] μπορεί κάθε χρόνο να είναι διαφορετικά, μια και οι παραστάσεις παίζονται από μαθητές της τελευταίας τάξης, ωστόσο η ποιότητα εξακολουθεί να είναι πάντοτε το ίδιο υψηλή και αυτό... μόνο τυχαίο δε μπορεί να είναι.

...από halkidona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.