Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ


Ο κόσμος του βόλεϊ ή τουλάχιστον οι εναπομείναντες –ακόμη στον χώρο- παράγοντες του βόλεϊ περίμεναν αγωνιωδώς την τοποθέτηση του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. για την κορύφωση της κρίσης με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των ολυμπιακών έργων.

Η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. με την σημερινή της ανακοίνωση επιβεβαιώνει πανηγυρικά αυτό που είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ:


Η Ε.Ο.ΠΕ. συνεχίζει να μας εμπαίζει.

Μόνο και μόνο το ύφος της ανακοίνωσης είναι δηκτικότατο της νοοτροπίας της Ε.Ο.ΠΕ.:
To Δ.Σ. αποφάσισε να ανακοινώσει…» ή «… το Δ.Σ κρίνει ότι πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος του αθλήματος…»


Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι στην Γ.Σ της Ομοσπονδίας 8/9 Απριλίου το Δ.Σ. γνώριζε την σχετική δικαστική απόφαση και την απέκρυψε από τα σωματεία!!!
Αντιθέτως με περισσή αλαζονεία το Δ.Σ. κορόιδευε τους εκπροσώπους των σωματείων αναφέροντας ψευδώς στοιχεία για δήθεν αποπληρωμές προς τα σωματεία, ενώ ταυτόχρονα με τραμπουκικές μεθόδους, έπαρση και αλαζονεία ακύρωνε και απέτρεπε κάθε προσπάθεια άρθρωσης διαφορετικής φωνής και άποψης.

Έλλειψη ήθους, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και υποτίμηση των σωματείων.

Το Δ.Σ. μόνο για αυτό το γεγονός είναι έκθετο και υπόλογο.

Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή το μόνο που επιχειρεί, είναι να κρατηθεί στην εξουσία μεταθέτοντας σε μεταφυσικές δυνάμεις την διέξοδο από την κρίση, καλώντας γενικά και αόριστα σε κατανόηση και ενότητα.


Προφανώς η ηγεσία της Ε.Ο.ΠΕ. έχει την ψευδαίσθηση ότι όλοι πάσχουμε από άνοια με αποτέλεσμα να έχουμε κενά στη μνήμη μας.

Προφανώς η ηγεσία της Ε.Ο.ΠΕ. προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, απλά για να κρατηθεί στην εξουσία και τίποτα άλλο.

Γιατί την ίδια στιγμή τα σωματεία οδηγούνται στον αφανισμό και οι άνθρωποι του χώρου (παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, αθλητές) οδηγούνται στην αποστασιοποίηση από το άθλημα διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική.


Αλήθεια επιβεβαιωμένη ιστορικά είναι μία:
Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα, δεν μπορούν να διαχειριστούν την επίλυσή του.

Επιχειρούν απλά με ανούσιες πρακτικές να παρατείνουν τον χρόνο.
Και αυτό που καταφέρνουν είναι να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους.

ΥΣ.
1. Στη εποχή του διαδικτύου είναι εύκολο να ανατρέξει οποιοσδήποτε σε τοποθετήσεις τόσο της σημερινής ηγετικής ομάδας της Ε.Ο.ΠΕ., όσο και των διαφορετικών δικών μας απόψεων και στρατηγικών, για όλα τα ζητήματα του βόλεϊ και ειδικότερα για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.
Ακόμη και ενόψει ΓΣ προτείναμε σύνεση και ενότητα προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του οικονομικού αδιεξόδου και να συναποφασίσουμε λύσεις και πολιτικές.
Ακόμη και τότε (πριν δύο μήνες) εισπράξαμε χλεύη και απαξίωση και ψεύδη.
Από ποιους;
Από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και έκαναν το παν να επανέλθουν στην ηγεσία της ομοσπονδίας, όταν εκ των πραγμάτων οι εξελίξεις θα ήταν αναπόφευκτες και θα έπρεπε να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους.
2.Όποιος δικαίως δεν αισθάνεται συνυπεύθυνος καλό θα είναι να διαχωρίσει έγκαιρα τη θέση του.
Παναγιώτης Αθανασιάδης
Αναδημοσίευση από Free volley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.