Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρεμιέρα... σπαγγέτι

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
Πρεμιέρα... σπαγγέτι
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Εθνική Εφήβων βόλεϊ που μπαίνει αύριο στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2011. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σημερα στις 20:30 την Ιταλία για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Σπεργκάου...μία κωμόπολη, 20 χιλιόμετρα από την Λειψία. Η Ελληνική ομάδα έχει δύσκολη αποστολή καθώς για να προκριθεί στα τελικά της Βραζιλίας (1-10 Αυγούστου) χρειάζεται να πάρει την 1η θέση του ομίλου ή να συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία από τους δεύτερους των τεσσάρων ομίλων. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γίνεται ακόμα δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς πως εκτός από τους στρατευμένους Παλέντζα και Χαραλαμπίδη, απουσιάζουν και οι παίκτες (Κοκκινάκης, Κουμεντάκης) της Εθνικής Παίδων -λόγω των Πανελλήνιων εξετάσεων- που πήραν πριν ένα μήνα την 6η θέση του Ευρωπαϊκό της Αγκυρας και έχουν κληθεί και στην Εθνική ανδρών.

*Στις 17:30 θα αγωνιστούν οι διοργανωτές Γερμανοί με τους Εσθονούς.

«Με το καλημέρα το στίγμα μας»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μπουτσουρής σχολίασε: «Δεν γνωρίζουμε πολλά για την δυναμικότητα της Ιταλίας την δεδομένη χρονική στιγμή. Εχουμε παιχνίδια από το περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας, αλλά και της Γερμανίας και με βάση αυτά θα προετοιμαστούμε. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι σε ένα τέτοιο τουρνουά είναι καθοριστικό, γιατί σε περίπτωση νίκης οι πιθανότητες μας αυξάνονται και ανεβαίνει τόσο η αυτοπεποίθηση, όσο και η ψυχολογία της ομάδας. Αν καταφέρουμε να κάνουμε ένα παιχνίδι χωρίς πολλά λάθη, είμαστε σε θέση να αιφνιδιάσουμε και να δώσουμε με το καλημέρα το στίγμα μας. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά στην προετοιμασία. Θα θέλαμε λίγο περισσότερες ημέρες και κάποια ακόμα φιλικά, αλλά οι παρούσες συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Θα δώσουμε τη μάχη μας και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Είμαι σίγουρος ότι θα υπερβάλλουμε εαυτούς».

«Είμαστε δεμένοι, κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα»
Ο πασαδόρος της ομάδας Γιώργος Δρογκάρης σχολίασε: «Η προετοιμασία δεν αρκούσε. Όμως πιστεύω ότι όλα τα παιδιά δώσαμε το 100%, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτούς τους αγώνες. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια και αν έχουμε και λίγο τύχη, μπορεί να τα καταφέρουμε να περάσουμε στα τελικά. Προς το παρόν δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τους αντιπάλους μας, αλλά πιστεύω ότι με την ανάλυση των βίντεο που θα κάνουμε θα αποκτήσουμε αρκετές γνώσεις. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Μπορεί να μην έχουμε παίξει μαζί πολλούς αγώνες, αλλά είμαστε δεμένοι. Κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα».

«Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά…»
Ο διαγώνιος της Εθνικής εφήβων Ακης Ασπιώτης επεσήμανε από την πλευρά του: «Ξέρουμε ότι δεν κάναμε την ενδεδειγμένη προετοιμασία για τέτοιου είδους σημαντικά ματς. Εχουμε σημαντικές απουσίες από παιδιά που λείπουν, λόγω στρατού, αλλά και εξετάσεων, ωστόσο πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο. Ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το αλλάξουμε αυτό».

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

MESSAIA food+drink
Φλέμινγκ 47 & Παύλου Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.