Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πρεμιέρα Πανελλαδικών για 110 χιλιάδες υποψήφιους

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας 110.000 υποψήφιοι ρίχθηκαν από την Πέμπτη 12/5 στη... μάχη για την απόκτηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αυλαία των Πανελλαδικών θα πέσει στις 25/5, με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Πρεμιέρα Πανελλαδικών για 110 χιλιάδες υποψήφιους

«Το Διαδίκτυο, ωφέλειες και κίνδυνοι», ήταν το θέμα της έκθεσης που επέλεξε η επιτροπή των εξεταστών για την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων εξετάσεων.
Όλα κύλησαν ομαλά, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Β. Κουλαϊδής, επισκέφθηκε την Ευαγγελική Σχολή στη Νέα Σμύρνη και ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έστειλε με μήνυμα της τις ευχές της στους μαθητές, τονίζοντας ότι δεν κρίνεται η ζωή των παιδιών από μια στιγμή. «Η νέα πορεία που ξεκινάτε», τόνισε «θα είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους. Θα ήθελα, για ακόμα μια χρονιά, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που στηρίζουν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθειά τους, καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου, που εργάζονται για την καλή οργάνωση των εξετάσεων».
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται το Σάββατο με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία. Η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων θα πέσει στις 25 Μαΐου, με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι 74.440. Επίσης, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη ... στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα.
Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τα τελευταία χρονιά. Παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

Σημείωση Α.Ε.ΡΕΝΤΗ: Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.