Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μαζική συγκέντρωση «Αγανακτισμένων»


Η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες ήταν η μαζικότερη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες ολόκληρες, ακόμα και ηλικιωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών, των κομμάτων.

Μαζική συγκέντρωση «Αγανακτισμένων»


Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 45 χιλιάδες, με την ανοιχτή συνέλευση των «Αγανακτισμένων» να κάνει λόγο για εκατό χιλιάδες άτομα, στις οδούς Αμαλίας, Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας, Πανεπιστημίου, Βουκουρεστίου και Φιλελλήνων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες ολόκληρες, ακόμα και ηλικιωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών, των κομμάτων, αλλά και κατά των δημοσιογράφων.

Στη Θεσσαλονίκη, η βροχή ανάγκασε τους διαδηλωτές να καθυστερήσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση, ενώ μέχρι αργά παρέμειναν πολλά άτομα στην πλατεία Λευκού Πύργου, κρατώντας ομπρέλες στα χέρια τους.

Ογκώδεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις είχαμε και σε πάνω από 100 κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων, με χιλιάδες πολίτες να στέλνουν μήνυμα κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Στη πλατεία της Βαστίλης στη Γαλλία, κυρίαρχο σύνθημα των νέων ήταν ότι δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι φοιτητές την κρίση των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.