Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΣΟΥΡΓΟΥ: ΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ BLOGS

O Γιώργος Μελισουργός έστειλε την παρακάτω επιστολή...
«Να κοιταχτούν στον καθρέπτη»

«Διατηρώντας την σοβαρότητά μας και με συναίσθημα ευθύνης και παρά την τεράστια προσωπική ευθύνη του Κου Μαυρομάτη σχετικά με τα Ολυμπιακά έργα, τηρήσαμε εσκεμμένα τον τελευταίο καιρό μία στάση σιωπής και αναμονής!

Όμως μετά την τελευταία υποκριτική ανακοίνωση του ΔΣ της 19.5.2011 της ΕΟΠΕ, περί υπομονής, ομόνοιας και συναίνεσης και παρά την συνειδητή εξαπάτηση των Σωματείων στην Γενική Συνέλευση της 9.4.2011 και την απόκρυψη της καταδικαστικής για την ΕΟΠΕ απόφασης με αποτέλεσμα τις γνωστές κατασχέσεις, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας.

Δυστυχώς με την ανακοίνωση αυτή, οι διοικούντες της ΕΟΠΕ (Μαυρομάτης, Ψαρουδάκης και ο μικροκυκλος τους που φαίνεται να παρασέρνουν στις μεθοδεύσεις τους και να αποσπούν την έγκριση και των υπολοίπων μελών του ΔΣ), θεώρησαν λογικό κατ’ αρχήν να επιτεθούν λεκτικά, προσπαθώντας, μάταια βέβαια, να αποπροσανατολίσουν τα σκεπτόμενα Σωματεία σχετικά με την ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ομοσπονδία, χωρίς να λένε κουβέντα για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για το ποιος δημιούργησε το πρόβλημα, ποιος διαιώνισε το πρόβλημα, ποιος έχασε την αξιοπιστία του με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των νομικών μέσων και ποιος εξακολουθεί να διαχειρίζεται εντελώς λανθασμένα την σημερινή κατάσταση.

Αντί λοιπόν να «κοιταχτούν στον καθρέφτη», προτιμούν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίει δήθεν η κατασκευάστρια εταιρεία που διεκδικεί νομικά μετά από 7 χρόνια (!) τα δίκαια δικαιώματά της! Ότι φταίει η υπογραφή της βεβαίωσης για την Λογιστική απεικόνιση των οφειλών της Ομοσπονδίας! Ότι φταίει η δημοσιοποίηση των λεχθέντων στην ΓΣ της 9.4.2011 !!! κ.λ.π.

Δηλαδή, κατά τους κυρίους αυτούς, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς τους ίδιους που τα δημιούργησαν και που με την προκλητική τους στάση και την αναξιοπιστία τους τα γιγάντωσαν! Και βέβαια εξακολουθούν να «παίζουν το χαρτί» της ευθύνης της ΓΓΑ ότι δεν τους αποδίδει τα χρήματα από την δικαστική απόφαση κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Πως όμως μπορούν να αποδοθούν χρήματα, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει επιτροπή παραλαβής του έργου; Και γιατί ο κος Μαυρομάτης, ως πρωτεργάτης, δεν δέχεται να συμμετάσχει και να υπογράψει για την παραλαβή των έργων; Αυτό τεχνηέντως το αποσιωπούν, και όπως βλέπουμε όλοι, συνεχίζουν την τακτική της επίρριψης ευθυνών στην ΓΓΑ για την δήθεν μη καταβολή χρημάτων!!

Αφήστε που απώτερος σκοπός ίσως και να είναι η είσπραξη μεγαλύτερου ποσού από την ΓΓΑ (λόγω τόκων επί της αποζημίωσης για τα Ολυμπιακά έργα), αλλά τελικά η απόδοση μικρότερου ποσού συμβιβαστικά στην κατασκευαστική εταιρεία, ώστε το υπόλοιπο που ίσως κάποτε περισσέψει, να το διαχειριστούν εν λευκώ όπως εκείνοι θέλουν !.... Γι αυτό και απέσπασαν και την περιβόητη επιστολή από την ΓΣ της 9.4.11, περί ελεύθερης διαχείρισης οποιουδήποτε ποσού τυχόν ληφθεί από την ΕΟΠΕ, αφού όμως απέκρυψαν δολίως την προϋπάρχουσα καταδικαστική απόφαση κατά της ΕΟΠΕ.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι η ΕΟΠΕ διέρχεται μία περίοδο τεράστιας ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΜΗ ΔΙΑΥΓΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ!

Γι αυτό εξάλλου, παρά τα επανειλημμένα γραπτά αιτήματά μου για παροχή επίσημων στοιχείων, αυτοί αρνούνται να δώσουν το παραμικρό! (παρά τις βαρύγδουπες περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες του κου Μαυρομάτη). Εχουν αποφύγει δε μέχρι στιγμής να δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα τους μέσω του προγράμματος «Διαύγεια» όπως είχαν υποχρέωση. Γιατί άραγε;

Η μεγάλη πλειοψηφία των Σωματείων «βράζει» από τους συνεχείς εμπαιγμούς, και προς το παρόν το εκφράζει με την πλήρη αδιαφορία προς την Διοίκηση (μόνον 55 από τα 321 Σωματεία παρόντα στην άκυρη Τροποποίηση του Καταστατικού!!!). Τι μεγαλύτερη απαξίωση του έργου τους μπορεί να υπάρξει από αυτήν την τόσο μικρή συμμετοχή σε τόσο σημαντική Συνέλευση;

Η Ομοσπονδία πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της, και την αξιοπρέπειά της (τα μόνα που μπορεί να έχει, αφού χρήματα όπως φαίνεται δεν θα έχει για πολλά χρόνια) και αυτό μπορεί να γίνει μόνον με άλλη ισχυρή Διοίκηση!

Η εξάντληση της θητείας μέχρι το 2012, μόνον κακό θα κάνει στο Ελληνικό βόλεϊ.

Γιαυτό και εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά και θα παρεμβαίνουμε δημόσια και επώνυμα και όχι μέσω της απαράδεκτης τροφοδότησης των ανώνυμων blogs που εκφράζουν την αισθητική και την νοοτροπία του στενού πυρήνα της διοίκησης Μαυρομάτη.

Γιώργος Μελισσουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.