Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πρόγ/μα Δημιουργικής Απασχόλησης “Καλοκαίρι στην πόλη μου”


Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει αυτό το καλοκαίρι, πρόγραμμα Δημιουργικής Απα- σχόλησης με τίτλο “Καλοκαίρι στην πόλη μου”.

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού των οποίων και οι δυο γονείς εργά- ζονται. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους [ από τις 20/06 έως τις 08/07 και από τις 11/07 έως τις 29/07 ] και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου, του Πολιτιστικού Κέντρου “Μάνος Λοΐζος” και του Πλάτωνα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους.


Προϋποθέσεις Εγγραφής

  1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού, των οποίων και οι δυο γονείς εργά- ζονται και είναι δημότες - κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

  2. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 εβδομάδες και χωρίζεται σε δυο κύκλους των τριών εβδομάδων, από 20 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου και από 11 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου.

  3. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής σε έναν μόνο κύκλο. Σε περίπτωση όμως που υπάρ- ξουν κενές θέσεις, τότε θα εξετάζονται αιτήσεις επανεγγραφής από τον πρώτο κύκλο στον δεύτερο.

  4. Η συμμετοχή κάθε μαθητή επιβαρύνεται με το ποσό των 30€ εφάπαξ, εφόσον το οικογενει- ακό του εισόδημα υπερβαίνει τις 20.000€.

  5. Κάθε κύκλος μπορεί να απασχολήσει αυστηρά έως 180 παιδιά.

  6. Σε κάθε κύκλο, το 10% θα καλύπτεται από παιδιά μεταναστών [καθότι δεν μπορούν να εί- ναι δημότες, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να είναι κάτοικοι του Δήμου μας, να είναι νόμιμοι και να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις].


Απαραίτητα Δικαιολογιτικά

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  2. Βεβαίωση ενσήμων και των δυο γονιών.

  3. Φορολογική δήλωση.

  4. Χαρτί από γιατρό για την καλή υγεία του παιδιού [ότι μπορεί να αθληθεί] και από δερματο- λόγο [για το κολυμβητήριο].

  5. 2 φωτογραφίες του παιδιού.


Κοινωνικά Κριτήρια

Σε περίπτωση που κατατεθούν περισσότερες από 180 αιτήσεις εγγραφής, τότε θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια στην επιλογή των παιδιών όπως το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.


Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος

  1. Η ώρα προσέλευσης των παιδιών θα είναι από τις 7.30 έως τις 8:00 στον αύλειο χώρο του 6ου Γυμνασίου [ Μαντούβαλου & Παπαφλέσσα ] και η αποχώρησή τους θα γίνεται από τις 15.00 έως τις 15.30 από τον ίδιο χώρο.

  2. Οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται εκεί για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών. Παρακαλούμε να υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας και σεβα- σμού στο έργο και τη δουλειά τους.

  3. Κάθε παιδί μπορεί να απουσιάσει συνεχόμενα έως 3 ημέρες κατόπιν ειδοποίησης ή βεβαί- ωσης γιατρού. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί απουσιάσει για το διάστημα αυτό ή περισ- σότερο χωρίς καμία ειδοποίηση, τότε αυτομάτως θα διαγράφεται από το πρόγραμμα και θα καλύπτεται η θέση του από επιλαχόντα.

  4. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να δη- μιουργήσει πρόβλημα στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα υπάρχει συνεννόηση με τους γονείς, για την καλύτε- ρη επίλυση του προβλήματος.

  5. Τα χρήματα προκαταβάλλονται με την εγγραφή του παιδιού και δεν επιστρέφονται.


Οι αιτήσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού [ Δ.Α.Κ. Πλάτωνας ] από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για τον πρώτο κύκλο από 16-24 Μαΐου και για το δεύτερο κύκλο από 20 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου. Μαζί με τις αιτήσεις είναι απαραίτητη και η προσκόμιση των δικαιολογητικών [ εκτός από το χαρτί των γιατρών και τις φωτογραφίες, που μπορούν να προσκομιστούν με την εγγραφή των παιδιών ].


Πληροφορίες: 213 2004 881

Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Καλοκαίρι στην πόλη μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.