Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

TA ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ο.ΠΕ.

Από τις πρώτες αποφάσεις, εισηγήσεις και σκέψεις της προσωρινής και συναινετικής διοίκησης της Ε.Ο.ΠΕ., μπορούμε εύκολα να εικάσουμε για το τι περιμένει η πετοσφαίριση τις επόμενες ημέρες.
Πάμε λοιπόν, να δούμε κάποιες από τις πρώτες αποφάσεις και να ασκήσουμε κριτική, όπου θεωρούμε ότι είναι λάθος.
  1. Αποφασίστηκε η περικοπή μιας φάσης από τις τελικές φάσεις παμπαίδων – παγκορασίδων με το πρόσχημα της οικονομίας. Ειπώθηκε, ότι μ΄ αυτόν τον τρόπο, αντί για 80.000€ (;), θα στοιχίσει 30 – 35.000€. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι περικοπές ξεκίνησαν, όχι από τα πρωταθλήματα των 40ρηδων, αλλά από τις αναπτυξιακές ηλικίες, από τις οποίες περιμένουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο. Αλλά και οι οικονομικοί λόγοι, δεν ευσταθούν, αφού έτσι κι αλλιώς τα χρήματα αυτά δεν επρόκειτο ποτέ να καταβληθούν στα σωματεία (κυνική ομολογία!). Η ημιτελική φάση, ορίστηκε στις 25 – 27/06, που συμπίπτει με την έναρξη των τουρνουά juniors στο beach volley στα Χανιά, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν αρκετοί γονείς που πρέπει τα παιδιά τους να διαλέξουν που θα πάνε. Η απάντηση, ότι η ημερομηνία αυτή είχε οριστεί από παλιότερα δεν ευσταθεί γιατί η τότε ΚΕΠ, είχε υπόψη της, αν συνέπιπταν ημερομηνίες να άλλαζε τα πρωταθλήματα της σάλας σε καθημερινές. Όταν το προτείναμε αυτό, η απάντηση δια στόματος κ. Ψαρουδάκη, ήταν: ΄΄για να μπορούν να συνοδέψουν οι γονείς τα παιδιά τους΄΄ . Λες και τα παιδιά δεν ταξιδεύουν με ευθύνη των ομάδων τους και θέλουν ιδιαίτερη συνοδεία. Δηλαδή, αποφασίζουμε υπέρ των γονέων και κατά των παιδιών. Και φυσικά δεν πρόκειται για 2-3 αθλητές – ριες, αλλά για περίπου 30 που τελικά κανένας φυσικά δεν πάει στα Χανιά. Με την απόφαση αυτή, καταστρέφεται το τουρνουά των Χανίων και βέβαια δέχεται μεγάλο οικονομικό πλήγμα ο πολύ καλός τοπικός σύλλογος της περιοχής.

  2. Μετατέθηκε η μεταγραφική περίοδος από τον Ιούλιο, σε 10/08 – 10/09, με πρόταση του κ. Μαυρομμάτη γιατί το ζήτησαν …κάποιες ομάδες για να τους δοθεί ο χρόνος να εξευρεθούν χρήματα και χορηγοί. Τώρα, αν στις παραλίες δείτε τίποτα τύπους με αντηλιακό και καπελάκι να κρατούν στο χέρι χαρτί και στυλό, να είστε βέβαιοι ότι θα πρόκειται για παράγοντες του βόλεϊ που θα ψάχνουν αθλητές – ριες για να υπογράψουν. Από την άλλη, υπάρχει η θέληση τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν πολύ πιο νωρίς. Τι προετοιμασία τώρα θα κάνουν οι προπονητές, όταν όλοι οι αθλητές – ριες θα περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή μια καλύτερη πρόταση και δε θα ξεκινούν προετοιμασία, αυτό ας μας το εξηγήσει ο κ. Μαυρομμάτης και όσοι ψήφισαν τη μεταφορά της μεταγραφικής περιόδου.

  3. Η Ε.Ο.ΠΕ. παρακολουθεί ατάραχη τα όσα συμβαίνουν στις δύο μεγάλες εθνικές ομάδες της σάλας, με αθλητές – ριες να πηγαίνουν και να έρχονται όποτε θέλουν και κανείς δε σκέφτεται να εφαρμοστεί ο Κανονισμός των Εθνικών Ομάδων. Με την εθνική γυναικών, να έχει καταντήσει περιοδεύων θίασος, ψάχνοντας γήπεδα για προπόνηση σε όλη την Αττική και με τον κ. Καπράρα, έτοιμο να μας κουνήσει μαντίλι.

  4. Διαγράφηκαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί και εγκριθεί από το δ.σ. σε πολλές ομάδες της Α1 γυναικών, σχετικά με παραβάσεις της προκήρυξης, με την αιτιολογία της οικονομικής κρίσης. Σ΄ αυτό το σημείο η διαφωνία είναι διπλή. Οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί γράφονται για να τηρούνται απ΄ όλους. Δε μπορεί κάποιοι να τους τηρούν κατά γράμμα και κάποιοι άλλοι να τους παραβιάζουν κατ΄ εξακολούθηση και να έρχεται η νυν διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. να επιβραβεύει τους παρανομούντες. Όσον αφορά την οικονομική κρίση, δε νομίζω η Ομοσπονδία να έχει ανθηρά οικονομικά που να έχει την πολυτέλεια χαριστικών πράξεων. Αλλά, ξέχασα τώρα στη διοίκηση έχει …αποκατασταθεί η δημοκρατία και διοικείται από .. μεγάλους παράγοντες, γιατί οι προηγούμενοι ήταν των τοπικών κατηγοριών! Έρχονται και εκλογές.

Τέλος πάντων, επειδή πολλά ακόμα θα δουν τα μάτια μας και ιδιαίτερα στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που αν είναι αλήθεια όσα ακούγονται τότε καληνύχτα οριστικά ελληνικό βόλεϊ, από τη μεριά μου δηλώνω ότι ένα από τα 21 περίστροφα που κρατάμε απασφαλισμένα όλοι οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, το αφήνω στο τραπέζι και δε θα γράψω το όνομα μου ως εκτελεστής του αγαπημένου μας αθλήματος.
Ακολουθώ την πορεία μου και καλώ όλους τους αληθινούς φίλους της πετοσφαίρισης σε συστράτευση, εναντίον όλων αυτών που μας έχουν φτάσει στο σημείο αυτό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

Αναδημοσιευση απο το http://drapetsonavolley.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.