Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Herr Otto σου είμαστε ευγνώμονες


Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ανυποληψία και τη μιζέρια και το τοποθέτησε ως και στην κορυφή της Ευρώπης, σήμανε με την είδηση του ουσιαστικού «αντίο» από τον αρχιτέκτονα των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Ο Ότο Ρεχάγκελ, ο «μεγάλος τιμονιέρης» της Εθνικής, αποφάσισε μετά από εννέα χρόνια, που επί της ουσίας άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της «γαλανόλευκης» ομάδας, να εγκαταλείψει τα ηνία της.

Ο Ρέχαγκελ, ο οποίος με τα έργα και τις ημέρες του κατάφερε να πάει το ποδόσφαιρο της «αναξιόπιστης Ελλάδας από το ναδίρ στο ζενίθ και να χαρίσει σ’ εκατομμύρια Έλληνες αλησμόνητες στιγμές επιτυχίας, φεύγει νικητής.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε, όπως αρμόζει σε προσωπικότητες σαν τη δικιά του, την απόφασή του πρώτα στους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Μέσα σε ένα προφανώς φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, ο Ότο Ρεχάγκελ δέχθηκε τις ευχαριστίες των παικτών του για όλα τα ωραία, τα μεγάλα και τα αληθινά που χάρισε σε αυτούς αλλά και στους Έλληνες φιλάθλους.

Ο 72χρονος τεχνικός ενημέρωσε και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τις επόμενες ώρες αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι επιτυχίες του Γερμανού προπονητή στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου θα συνοδεύουν τον μύθο του για όλες τις επόμενες γενιές, καθώς κατάφερε να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε δυσθεώρητα ύψη, προσδίδοντάς του αξιοπρέπεια, τιμή και αναγνωρισιμότητα.

Με τον Ότο η Ελλάδα μετείχε σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις, σκαρφαλώνοντας ακόμη και στην κορυφή της Ευρώπης.

Το μόνο που απομένει στα εκατομμύρια των Ελλήνων, που ειδικά εκείνο το θαυμαστό καλοκαίρι του 2004 έπιναν νερό στο όνομά του, είναι να ψελλίσουν το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» που μπορούν στον άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα, αναγέννησε την ελπίδα και μας πήγε στον έβδομο «ουρανό».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ OΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.