Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

«Ο κόσμος της Νίκαιας είναι απογοητευμένος»


Την πεποίθησή του πως οι πολίτες της Νίκαιας είναι απογοητευμένοι και προσδοκούν αλλαγή παρόμοια με αυτή του Δήμου Ρέντη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, μέσω του dimarxe.gr news. Ο κ. Ιωακειμίδης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες την περιοδεία του στους δρόμους της Νίκαιας με σκοπό να γνωρίσει την πόλη και τα προβλήματά της.

Εν πρώτοις, κληθείς να απαντήσει ποιες είναι οι προσλαμβάνουσες που έχει από τους δημότες, σχολίασε: «Εδώ και ένα μήνα περπατούμε τη Νίκαια και γνωρίζουμε τον κόσμο και τα προβλήματά της. Όλοι έχουν εικόνα για το τι συμβαίνει στο Ρέντη. Η δουλειά που έχουμε κάνει είναι γνωστή στους κατοίκους της Νίκαιας. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Πιστεύει σε αυτό που οραματιζόμαστε. Γνωρίζουμε πολύ θετική αναγνώριση».

Αναφορικά με το Δήμο Νίκαιας: «Οι δημοτικές Αρχές άφησαν το δήμο Νίκαιας πολύ πίσω. Υπάρχουν σοβαρά θέματα καθαριότητας και το πράσινο είναι εγκαταλελειμμένο. Όλη η πόλη έχει εικόνα εγκατάλειψης. Αυτό που μας τρομάζει περισσότερο είναι το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Νίκαιας. Ο Δήμος χρωστούσε 80 εκατομμύρια και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει φτάσει τα 100 εκ. ευρώ».

Ερωτηθείς ποιο είναι το πλάνο του για το Δήμο Νίκαιας, απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πλάνο σε ένα δήμο που δεν έχεις τα οικονομικά στοιχεία. Για αυτό μπορεί να μιλήσει μόνο ο νυν Δήμαρχος. Στη Νίκαια πρέπει να λυθούν δύο προβλήματα: Πρώτον να μπει μία τάξη στα οικονομικά και δεύτερον να απαντηθεί καλά το κεφάλαιο καθαριότητα».

Για το ενδεχόμενο να λάβει «χρίσμα»: «Δεν έχουμε μπει στη λογική κομματικών παρατάξεων. Βγήκαμε στον κόσμο χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει χρίσμα. Είμαστε ένας συνδυασμός που έχουμε μάθει να λειτουργούμε έξω από τα κόμματα με γνώμονα τα δημοτικά θέματα. Πηγαίνουμε στη Νίκαια με το προφίλ που έχουμε αναπτύξει, που λέει πως ο Δήμος είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Μακάρι στην πορεία να υπάρξουν στηρίξεις από κόμματα».

Ακόμα άφησε σαφείς αιχμές για τους υποψήφιους Δημάρχους της Νίκαιας: «Στη Νίκαια ακούμε για πολλούς υποψηφίους που δεν κάνουν τίποτα. Περιμένουν να τους δοθεί το χρίσμα. Αυτό δεν νομίζω ότι "γράφει" απέναντι στους πολίτες σήμερα. Αν πραγματικά έχω άποψη για το Δήμο κατεβαίνω να τον διεκδικήσω είτε με στηρίζει κάποιο κόμμα είτε όχι».

Εν τέλει, υπογράμμισε: «Ο κόσμος της Νίκαιας είναι απογοητευμένος. Περιμένει κάτι να σώσει την πόλη. Προσδοκούν, αυτό που έγινε στο Ρέντη τα προηγούμενα χρόνια, να γίνει στη Νίκαια. Φυσικά δεν θέλουμε να τους απογοητεύσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.