Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης


Ξεκινά σήμερα, από την περιοχή της Αττικής, η ψηφιακή μετάδοση του προγράμματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού.

Η αναλογική εκπομπή από την Αίγινα θα κλείσει σήμερα, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές που καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από αυτό το κέντρο και οριοθετούνται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Υμηττού να χάσουν το αναλογικό σήμα. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί να προμηθευτούν άμεσα αποκωδικοποιητή, προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση.

Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης θα παρέχεται για τα ιδιωτικά κανάλια ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR μέσω της εταιρείας «DIGEA», για τα κρατικά μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), ενώ οι περιφερειακοί σταθμοί θα συνεργαστούν με πάροχο της επιλογής τους.

Βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας προτρέπονται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων έως το 2012. Μέχρι τότε, η εκπομπή αναλογικού και ψηφιακού σήματος θα γίνεται ταυτόχρονα, εκτός από κάποιες περιοχές στην Αθήνα, στις οποίες από την 18η Ιουνίου 2010 θα παύσει η αναλογική εκπομπή, λόγω επικάλυψης των συχνοτήτων εκπομπής του τηλεοπτικού σήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.