Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

EΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Γνώρισε την ήττα στη Μαδρίτη με 3-0

Οι… μαγικές ιδιότητες του εντυπωσιακού» «Κάχα Μάχικα» δεν στάθηκαν αρκετές για να «μεταμορφώσουν» την ελληνική ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής εβδομάδας του Β’ ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών, μολονότι όσο περνούσε η ώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβαζε ρυθμούς, αλλά σήμερα «πλήρωσε» τελικά την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση. Έτσι η αρνητική παραδοση επί ισπανικού εδάφους συνεχίστηκε για τη «γαλανόλευκη», που γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-13, 25-18, 25-23).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ξεκίνησε με κάποια προβλήματα στην υποδοχή με αποτέλεσμα οι Ισπανίδες να πάρουν εύκολα προβάδισμα με 8-2. Στη συνέχεια οι διεθνείς μας βελτίωσαν την υποδοχή τους, αλλά δυσκολεύονταν να τελειώσουν τους πόντους στην επίθεση χαρίζοντας πόντους στις γηπεδούχες, οι οποίες χωρίς να είναι η σούπερ ομάδα αύξησαν τη διάφορα σε 16-7. Στο 17-8 ο Ιταλός ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Τζιοβάνι Καπράρα προσπάθησε με τρεις αλλαγές (Χριστοδούλου αντί Κουτουξίδου, Γκιουζέλη αντί Χαντάβα, Κοσμά αντί Νομικού) να «φρεσκάρει» την ομάδα, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καθώς οι Ισπανίδες με «αιχμή του δόρατος» την Κόλαρ και τα διπλάσια ελληνικά λάθη (10-5) έφτασαν στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-13.

Στο β’ σετ η Εθνική, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς 2-1 με επίθεση της Νομικού και έδειξε αποφασισμένη να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο. Βελτιωμένη αισθητά σε υποδοχή - άμυνα πίεσε τις Ισπανίδες οι οποίες μέχρι και το 16-12 (8-4), που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν πάνω από 4 πόντους, αλλά τελικά χάρη στις επιθέσεις από τα άκρα με Σάντσεζ και την νεοεισελθούσα εκρηκτική Ριβέρο (αντί της Ντελγκάδο) ζευγαρώσαν με 25-18 τα κερδισμένα τους σετ.

Στο τρίτο σετ η Ισπανία ξεκίνησε αρχικά με την Α. Φερνάντεζ αντί της συνεπώνυμης και γνώριμης στο ελληνικό κοινό από τη θητεία της στον Παναθηναϊκό, Μαρίζα (επανήλθε μετά), κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα μας, η οποία με κάποιες επιτυχημένες επιθετικές προσπάθειες αλλά και ισπανικά λάθη διατηρούνταν συνεχώς σε επαφή με το σκορ 8-7 και 16-15. Η Τσίμα ισοφαρίζοντας σε 16-16 υποχρέωσε τον Ολλανδό τεχνικό των γηπεδούχων, Γκίντο Βερμιούλεν σε εσπευσμένο τάιμ άουτ, που λειτούργησε για τις Ισπανίδες, αφού ανέκοψε τον ελληνικό ρυθμό και με δύο επιθέσεις των Αραντα, Κόλαρ πήραν ξανά «κεφάλι» στο σκορ με 18-16. Τελικά όμως παρά την προσπάθεια των κοριτσιών μας, που έδειξαν αποφασισμένες να μείνουν «ζωντανές» στο σετ και γιατί όχι να δώσουν συνέχεια στο ματς, ήρθαν τα δύο περάσματα της δαιμόνιας και έμπειρης πασαδόρου Αράντα για να γράψουν το τελικό 3-0, με 25-23.

ΙΣΠΑΝΙΑ : Αράντα 4 , Κόλλαρ 18, Μαρίζα Φερνάντεζ 8, Σάντσεζ 5, Ντελγκάδο 6, Κορέα 3, λίμπερο η Ραμίρεζ (62% υπ). Α. Φερνάντεζ 1, Εστέμπαν, Ριβέρο 5

ΕΛΛΑΔΑ: Κουτουξίδου, Τζανακάκη 9, Κυριακίδου 6, Χαντάβα 9, Τσίμα 7, Νομικού 5, λίμπερο Κελεσίδου (63% υπ.), Χριστοδούλου, Γκιουζέλη, Κοσμά 2, Γιώτα 1

Δηλώσεις: Τζιοβάνι Καπράρα (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Μετά το ασχημο ξεκίνημα στο β’ και γ’ σετ παίξαμε καλύτερα. Σήμερα είχαμε πολλά προβλήματα στην επίθεση και στο μπλοκ, αλλά ήμασταν καλύτεροι σε υποδοχή και άμυνα. Το ευχάριστο είναι πως πάμε μπροστά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και ελπίζω πως αύριο θα τα πάμε καλύτερα και ιδιαίτερα στον τομέα μπλοκ-άμυνα».

Μαδρίτη, Αποστολή ΠΣΑΤ Ηλίας Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.