Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σέριφος




Η Σέριφος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται ανάμεσα στη Σίφνο και στην Κύθνο, ενώ απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 73 ναυτικά μίλια. Το σχήμα της είναι σχεδόν κυκλικό, έχει έκταση 73 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ακτογραμμή περίπου 80χλμ ενώ οι ακτές της, διαμελισμένες σε γραφικότατους όρμους και κολπίσκους, καλύπτουν μήκος περίπου 10χλμ. Το γεωγραφικό της πλάτος είναι 37°30'16" και του γεωγραφικό της μήκος 25°9'5".

Διοικητικά, η Σέριφος ανήκει στο Νομό Κυκλάδων, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Ερμούπολη της Σύρου και υπάγεται στο Επαρχείο Μήλου.

Πρωτεύουσά της Σερίφου είναι η Χώρα. Ένας παραδοσιακός οχυρωματικός οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο, που τα πρώτα του θεμέλια μπήκαν την εποχή της ενετοκρατίας. Θεωρείται δικαίως μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες στις Κυκλάδες.

Υπέροχοι ορεινοί οικισμοί της Σερίφου είναι η Παναγιά, η Γαλανή, ο Κένταρχος ή Καλλίτσος ενώ την προσοχή σας θα τραβήξουν και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Κουταλάς και Μέγα Λιβάδι, που μεσουρανούσαν την εποχή της εκμετάλλευσης των μεταλλείων του νησιού. Κάτω από τη Χώρα εκτείνεται το λιμάνι, το Λιβάδι, ο τόπος υποδοχής των επισκεπτών, που σας προσκαλεί.

Δεν έχετε παρά να δεχτείτε την πρόσκλησή του και να έρθετε στο υπέροχο αυτό νησί των Κυκλάδων για να περάσετε αξέχαστες διακοπές.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Σέριφος, ΚυκλάδεςΜπορείτε να φτάσετε στη Σέριφο με φέρι μποτ ή ταχύπλοο:

Από την Αθήνα (Λιμάνι Πειραιά) για τη Σέριφο με φέρι μποτ ή ταχύπλοο .
Λιμάνι Πειραιά: Τηλ. 210 422-6000 έως 03
Hellas Seaways Πειραιάς: Τηλ. 210 419-9000

Η Σέριφο συνδέεται με αρκετά νησιά των Κυκλάδων. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το λιμάνι της Σερίφου (Τηλ. 22810 51470).

Από το λιμάνι της Σερίφου, εκτελούνται δρομολόγια με λεωφορείο για σχεδόν όλα τα χωριά του νησιού. Μπορείτε επίσης να ενοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα από τα γραφεία ενοικίασης που διαθέτει το νησί.

Λιμάνι Σερίφου: Τηλ. 22810 51470
Hellas Seaways: Τηλ. 2 2810 51488

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.