Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Τα περίεργα του κόσμου

Μεταφραστής και σε γυαλιά οράσεως ?

Η ιαπωνική εταιρία υπολογιστών NEC κατασκεύασε ένα ζευγάρι γυαλιών που…μεταφράζουν. Αυτό το gadget απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν πρόβλημα με τις ξένες γλώσσες.

Τα γυαλιά, που ονομάζονται Tele Scouter, διαθέτουν φακούς με ενσωματωμένο ένα μικροσκοπικό κομπιούτερ και μία μονάδα προβολής που τοποθετείται στο κεφάλι και επιτρέπει σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι δεν μιλούν την ίδια γλώσσα να επικοινωνήσουν.

Η συνομιλία γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού το οποίο μεταφέρει σε έναν server ότι έχει καταγράψει.Στη συνέχεια ο server στέλνει τη μετάφραση στο χρήστη των γυαλιών που τη διαβάζει στη γλώσσα του.

Τα Tele Scouter όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά δεν θα είναι φθηνά αφού θα κοστίζουν 83.000 δολάρια.

Το πιο μεγάλο παγωτό του κόσμου.

Μια σλοβενική γαλακτοβιομηχανία θέλησε να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, μέσα από την παρασκευή του πιο μεγάλου σε μήκος παγωτού σε όλο τον κόσμο. Στόχος της εταιρίας ήταν να κατασκευάσει ένα παγωτό μήκους 35 μέτρων. Οι υπεύθυνοι της γαλακτοβιομηχανίας δήλωσαν πως πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, με αφορμή τα 35 χρόνια του εμπορικού σήματος Planica, που «εκπροσωπεί» το πιο δημοφιλές παγωτό της εταιρίας. Η μεγαλύτερη πρόκληση για όσους συμμετείχαν στο έργο ήταν η σωστή θερμοκρασία σε όλη την ποσότητα του παγωτού και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η συνδρομή ειδικών από το ερευνητικό ινστιτούτο Γιόσεφ Στέφαν. Το παγωτό Planica διατίθεται σε τρεις γεύσεις φράουλα, βανίλια και σοκολάτα και οι επισκέπτες συνολικά κατανάλωσαν 2.000 μπάλες παγωτού σε διάστημα μισής ώρας.

Είχε σπασμένο πόδι εδώ και 50 χρόνια!

Ένας άντρας, από την Ουαλία, έπαθε σοκ όταν μια ακτινογραφία που έβγαλε έδειξε ότι είχε σπασμένο πόδι εδώ και μισό αιώνα.Ο κύριος Roy Calloway είχε χτυπήσει σε ατύχημα με την μοτοσικλέτα του το 1958 και είχε περάσει έξι μήνες σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να διορθώσουν τα κατάγματα. Ο 70-χρονος άντρας συνέχιζε να πονά αλλά το αποδέχτηκε ως χρόνιο “υπόλειμμα” του ατυχήματος.Καθώς περνούσαν τα χρόνια οι πόνοι γίνονταν όλο και πιο έντονοι με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να οδηγηθεί ξανά στους γιατρούς. Ο ηλικιωμένος άντρας, στα 70 του πια, σοκαρίστηκε όταν άκουσε το γιατρό να του ανακοινώνει πως το μηριαίο οστό, η κνήμη και η περόνη δεν είχαν κολλήσει σωστά όλα αυτά τα χρόνια!«Ζω για περισσότερα από 50 χρόνια σε αγωνία. Ο πόνος είχε γίνει πλέον μέρος της ζωής μου. Όμως έπαθα σοκ όταν μου είπαν πως το πόδι μου είναι ακόμη σπασμένο. Αυτό τα εξηγεί όλα!» είπε ο κύριος Roy Calloway.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.