Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Φωνή λαού!

Οι Αγανακτισμένοι έσπασαν στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση όλα τα «κοντέρ» κάνοντας τους Ευρωπαίους να «τρίβουν τα μάτια τους» από τον όγκο, τον παλμό και τη διάθεση ενάντια στα επώδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Φωνή λαού!

Το Σύνταγμα και το ιστορικό κέντρο των Αθηνών κατακλείστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που φωνάζοντας συνθήματα χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας σφυρίχτρες -ακόμη και βουβουζέλες- οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα τους, που αποκλείεται να μην έφτασε μέχρι τους πολιτικούς, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης.

Εκτός από τις ελληνικές σημαίες, στην Πλατεία Συντάγματος κυμάτιζαν σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής, ενώ υπήρχαν ακόμη και πλακάτ υποστήριξης στην Υεμένη.

Χθες περίπου στις 19:15 ο κόσμος στο Σύνταγμα έφτανε τις 25.000. Λίγο πριν τις 20:00 οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 50.000, ενώ γύρω στις 21:00 ξεπέρασαν ακόμα και τις 300.000!

Μάλιστα συνολικά δεν αποκλείεται από τις 18:00 μέχρι και μετά τα μεσάνυκτα οι Αγανακτισμένοι να έφτασαν τις 500.000! Κόρνες, σφυρίχτρες, πανό, πλακάτ και σημαίες έντυσαν το σημείο "μηδέν", ενώ τα συνθήματα των Αγανακτισμένων δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Στις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών, όπως και χθες, σημαντική ήταν και η παρουσία του «ιππικού», δηλαδή των δικυκλιστών που έδωσαν την δική τους ξεχωριστή «παράσταση» με τις κόρνες και τα μαρσαρίσματα τους πριν καταλήξουν στο «σημείο μηδέν». Στο «ιππικό» θα πρέπει όμως για να είμαστε δίκαιοι, να συμπεριλάβουμε και τους ποδηλάτες, οι οποίοι οργανωμένα πέρασαν τις βραδινές ώρες από το Σύνταγμα. Όλοι τους ήταν και χθες εκεί.


Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου", όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Στο Σύνταγμα αυτή τη φορά βρέθηκαν «Αγανακτισμένοι» και από άλλα μέρη της χώρας, ενώ δεύτερο «επίκεντρο» των συγκεντρώσεων ήταν ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.

Η πανευρωπαϊκή συνάντηση μεταδόθηκε μέσω Ίντερνετ και στην αντίστοιχη κατάμεστη πλατεία της Ισπανίας, την Πλάθα Ντελ Σολ.

Όπως και να', το "στοίχημα" ήταν η συμμετοχή, το οποίο κερδίθηκε, αφού η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.