Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0

Αντεξαν μόνο ένα σετ

Η απώλεια του πρώτου σετ, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τα πολλά λάθη κόστισαν την νίκη στην Εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών, κατά την 4η εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Λιγκ 2011. Οι Ισπανίδες εκμεταλλεύτηκαν την χαμηλή αυτοπεποίθηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και έτσι πήραν τη νίκη με 3-0 (26-24, 25-18, 25-11), στο πρώτο παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους, στην Βιλανόβα της Βαρκελώνης.

Στο πρώτο και ιδιαίτερα κομβικό σετ, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με την Παπαφωτίου να μοιράζει σωστά και τις Χαντάβα και Τσίμα να τελειώνουν τις περισσότερες μπάλες. Έτσι όταν το σκορ ήταν 24-22 υπέρ των Ελληνίδων, ένα χαμένο σερβίς οδήγησε την ασταμάτητη Κόλαρ στο σερβίς και άλλαξε το ρουν του αγώνα. Η αυτοπεποίθηση χάθηκε και έτσι οι Ισπανίδες κατέκτησαν το σετ με 26-24. Από εκεί και πέρα σε κανένα από τα δύο επόμενα σετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να απειλήσει τις γηπεδούχες.

Όμως ο Τάκης Φλώρος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και δοκίμασε πολλά σχήματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις διεθνείς που βρίσκονταν στην αποστολή. Αύριο στις 7μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο δεύτερο παιχνίδι στην Βιλανόβα, οι διεθνείς μας μειώνοντας τα λάθη θα επιδιώξουν να πάρουν την ρεβάνς.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, υπογράμμισε: «Ήταν καθοριστικό το πρώτο σετ. Ήμασταν μπροστά 24-22 και προσφέραμε το σετ στην Ισπανία. Παρόλα αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Δεν είχαμε την βασική διαγώνια (σ.σ Κιόση), και την βασική πασαδόρο (σ.σ Κουτουξίδου), αλλά αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία. Η Ισπανία είναι μια τεχνική ομάδα, ξέρουμε τα δεδομένα της και πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να προσαρμόσουμε σωστά το παιχνίδι μας».

Η κεντρική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Εύη Κυριακίδου, τόνισε: «Ξεκινήσαμε καλά, αλλά απογοητευτήκαμε από την απώλεια του πρώτου σετ. Χάσαμε εύκολα την αυτοσυγκέντρωσή μας, δεν είχαμε καλή υποδοχή και δεν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αύριο θα παίξουμε καλύτερα. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την ομάδα. Αν και σήμερα παίρναμε το πρώτο σετ θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα».

Τέλος η νεαρή ακραία της Εθνικής ομάδας, Γιώτα Γκιουζέλη, κατέληξε: «Αν παίρναμε το πρώτο σετ όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένες. Μας παρέσυραν οι Ισπανίδες στον ρυθμό τους και αν και θα μπορούσαμε να παρουσιαστούμε πολύ καλύτερες, χαλώντας την υποδοχή του αντιπάλου δεν το κάναμε. Ελπίζω πως αύριο θα παίξουμε πολύ καλύτερα».

Στην αντίπερα όχθη η αρχηγός της Ισπανίας, Φερνάντεζ, όχι η Μαρίσα πρώην μπλοκέρ του Παναθηναϊκού, η οποία παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες, αφού είναι τραυματισμένη, αλλά η Αμαράντα, σχολίασε: «Δεν πιστεύαμε πως θα ήταν τόσο εύκολο το έργο μας. Ξέραμε την ομάδα, αν και είχε κάποιες αλλαγές, και νομίζαμε ότι θα το πάλευαν παραπάνω. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε την δουλειά μας και παίξαμε πολύ καλά. Βέβαια το αυριανό παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο εύκολο, αλλά σίγουρα το ίδιο όμορφο όπως ήταν το σημερινό»!
Αποστολή ΠΣΑΤ-Ισπανία: Δήμητρα Πολυχρονοπούλου
ΙΣΠΑΝΙΑ (Γκίντο Βερμιούλεν): Κολάρ 18 (4 άσοι, 13/29 επ., 1 μπλοκ), Κορέα 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Φερνάντεζ 12 (2 άσους, 9/14 επ., 1 μπλοκ), Σάντσεζ 5 (5/14 επ. , 75% υπ.), Αράντα 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Ντελγκάδο 9 (3 άσος, 4/14 επ., 55% υπ), Γκαρσία (λ. 42%), Μπάριο, Γκαρθία, Ερνάντεζ 1 (1 άσος), Ριβέρο 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ)
ΕΛΛΑΔΑ (Τάκης Φλώρος): Κυριακίδου 3 (3/10 επ.), Παπαφωτίου 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Τσίμα 7 (3 άσοι, 7/25 επ., 44% υπ.), Χαντάβα 11 (8/27 επ., 1 μπλοκ, 20% υπ.), Γκούζου 3 (2/9 επ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 31% υπ), Χριστοδούλου, Γκιουζέλη 1 (1/4 επ.), Γιώτα 6 (3 άσοι, 1/7 επ.), Καβαθά, Κελεσίδου

ΧΟΡΗΓΟΙ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ εμπορια αυτοκινητων Θηβων1 τηλ:2104203836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.