Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παραλύει η χώρα

Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ΟΣΕ, προαστιακός, οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό.

Παραλύει η χώρα

Παραλύουν σήμερα και την Τετάρτη ο ιδιωτικός και o δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός, οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία. Τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Προβλήματα θα προκληθούν και στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει -με τετράωρες στάσεις εργασίας- στην απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30).

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

Στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι με στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι σήμερα και την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Εξάλλου, θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.