Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ: ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2-3

«Αδικαιολόγητη η απουσία κάποιων...»
Ικανοποίηση στον Αλέκο Λεώνη προκάλεσε η καλή εμφάνιση που έκανε η Εθνική Ανδρών κόντρα στην Ολλανδία παρά την ήττα με 3-2, ενώ ο αρχηγός Νίκος Ρουμελιώτης άφησε αιχμές για ορισμένους διεθνείς που βάζουν το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την Εθνική...
Αλέκος Λεώνης (προπονητής Ελλάδας): Η σημερινή εμφάνιση δικαιώνει την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και ενάμισι μήνα. Ήταν σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση της Εθνικής απέναντι σε υπολογίσιμο και πιο έμπειρο αντίπαλο. Κρίσιμο σημείο για την έκβαση του αγώνα ήταν τα έξι λάθη που κάναμε εμείς έναντι ενός των Ολλανδών στο πέμπτο σετ, όπως επίσης σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε μετά το 2-1 στα σετ η διπλή αλλαγή διαγώνιου και πασαδόρου, λόγω του προβλήματος στο γόνατο που αντιμετωπίζει ο Φιλίποφ. Σε αυτό το σημείο του αγώνα δεν βοήθησαν οι υποδοχείς τον Μαρούλη. Το κλίμα στην Εθνική είναι πάρα πολύ καλό και πρέπει να το διατηρήσουμε ως κόρην οφθαλμού. Ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο και με το χειροκρότημά του επιβράβευσε αυτό που είδε».

Νίκος Ρουμελιώτης (αρχηγός- διαγώνιος): «Πεισμώσαμε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Το συζητήσαμε και είπαμε πως δεν είναι δυνατό να χάνουμε στην έδρα μας 3-0 χωρίς να παίρνουμε ούτε σετ. Αυτό βγήκε σήμερα στο γήπεδο και δείξαμε εκτός από πείσμα και πάθος. Πάλι γίνανε κάποια λάθη που μας στοίχισαν την νίκη, αλλά νομίζω ότι αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Σε αυτό που εγώ θέλω να σταθώ και να πω ως αρχηγός τα τελευταία 7 χρόνια είναι πως θεωρώ αδικαιολόγητη την απουσία κάποιων αθλητών από την Εθνική. Δυστυχώς την βλέπουν ως σκαλοπάτι για να κάνουν μεταγραφή και όχι ως την μεγάλη τους αγάπη. Ελπίζω να αποφευχθεί η ‘’σύγκρουση’’ και να αποδεχθούν το κάλεσμα που θα γίνει ενόψει του προ-ολυμπιακού τουρνουά».

Παναγιώτης Πελεκούδας (κεντρικός): «Κάναμε λιγότερα λάθη από άλλα παιχνίδια, μείναμε συγκεντρωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, αλλά μπορούμε να παίξουμε και ακόμα καλύτερα. Πιστεύουμε στη δουλειά που κάνουμε, ελπίζουμε σιγά σιγά να έχουμε και μεγαλύτερο βαθμολογικό κέρδος, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε καιρό μπροστά μας για επιτυχίες».

Μενέλαος Κοκκινάκης (ακραίος): «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δείξαμε ψυχή. Είμαστε ενωμένοι, δουλεύουμε καλά και σκληρά. Είμαστε ευχαριστημένοι από την αποδοσή μας στο ματς, παρά την ήττα που ήρθε από τα φυσιολογικά λάθη που κάνουμε».

Δημήτρης Χατζηηλιάδης (ακραίος): «Κάποια στιγμή θα αρχίσει να μας πειράζει και το γεγονός ότι δεν κερδίζουμε. Αλλά σήμερα δείξαμε αγωνιστικότητα, ομαδικότητα, ψάχνουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας και προσπαθούμε να μειώσουμε τα λάθη μας. Πρέπει να βάλουμε στη φλέβα μας τη νίκη. Αυτό θα γίνει παίζοντας συνεχώς τέτοια παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Παπαδημητρίου Αχιλλέας (λίμπερο): «Αν είχαμε περισσότερο χρόνο μαζί και καλύτερο προγραμματισμό θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Οι Ολλανδοί είχαν μεγαλύτερο κίνητρο, διότι διεκδηκούν την πρόκριση τους στο φάιναλ- φορ. Είχαμε πάλι στην σύνθεση μας παίκτες της Εθνικής παίδων. Τα παιδιά αυτά πρέπει να στηριχτούν και να δουλέψουν μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον».

Εντουιν Μπένε (τεχνικός Ολλανδίας): «Πήραμε δύο νίκες στην Ελλάδα και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος. Δώσαμε δικαιώματα στην Ελλάδα στο 1ο σετ όταν προηγηθήκαμε 23-13 και παραλίγο να το πληρώσουμε ακριβά, όχι μόνο στο συγκριμένο σετ, αλλά και στην εξέλιξη του ματς. Τελικώς ξαναβρήκαμε τον ρυθμό μας στο 4ο σετ και κερδίσαμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.