Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γεύματα

Απουσία πρωινού γεύματος

Απουσία πρωινού γεύματος Η απουσία πρωινού, εξαναγκάζει τον οργανισμό να απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες ειδών διατροφής στα άλλα υπόλοιπα γεύματα, συχνά στο βραδινό, έτσι ώστε να αναπληρωθεί η έλλειψη αυτή. Ο γενικός κανόνας σωστής διατροφής, με τον οποίον φαίνεται να συμφωνούν οι ειδικοί, είναι ότι τρία μικρότερα γεύματα την ημέρα είναι απαραίτητα αλλά και ωφελιμότερα από το ένα ή δυο γεύματα μεγάλων ποσοτήτων.

Πρωινό γεύμα

Μία έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, έχουν μεγαλύτερη τάση προς το κάπνισμα και κατανάλωση αλκοόλ, ενώ συνήθως ασκούνται λιγότερο.


ΓΕΥΜΑΤΑ

Τρώγοντας μία με δύο φορές την ημέρα , ο οργανισμός επιβραδύνει τις καύσεις του και από ένα σημείο και έπειτα δεν χάνετε κιλά . Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τρώτε μικρότερες ποσότητες , αλλά περισσότερες φορές . Πέντε με έξι γεύματα την ημέρα ( πρωινό , δεκατιανό , μεσημεριανό , απογευματινό , βραδινό και προ του ύπνου ) είναι ότι πρέπει .

ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΓΕΥΜΑΤΟΣ

Παραλείποντας γεύματα , θα πετύχετε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό . Η πολύωρη στέρηση φαγητού θα μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα σας οδηγήσει σε ατονία , την οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε με πολυφαγία.

ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑ

Για να σταματήσετε να τσιμπολογάτε , δεν πρέπει να παραλείπετε τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας , δηλαδή το πρωινό , το μεσημεριανό και το βραδινό . Πρέπει επίσης να καθιερώσετε δύο έως τρία συμπληρωματικά γεύματα ( δεκατιανό , απογευματινό και προ ύπνου ) , ώστε να μη νιώθετε έντονο το αίσθημα της πείνας . Φροντίστε όμως τι θα τρώτε !!!

Αναδημοσίευση από diatrofivilleyball

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.