Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ένωσαν τα χέρια για το περιβάλλον


Εκατοντάδες άνθρωποι ένωσαν τα χέρια τους χθες στα Μάταλα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας «Hands Across the Sand –Hands Across the Land».

Κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην παραλία των Ματάλων, με στόχο τη συμμετοχή σε μια προσπάθεια για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Στις 12:00 το μεσημέρι, όλοι οι παραβρισκόμενοι ένωσαν τα χέρια τους δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της περιοχής, η οποία παρέμεινε μπροστά από την ακτή για δεκαπέντε λεπτά.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος για τα Μάταλα, που ήταν η μοναδική παραλία στο νομό Ηρακλείου, η οποία συμμετείχε στη δράση, είναι σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης Hands Across the Sand η διαχειρίστρια Αναπτυξιακή Εταιρία Πιτσιδίων Ματάλων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού.

Τονίζεται πως η δράση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του2010 στη Φλόριντα, όταν χιλιάδες άνθρωποι εναντιώνονταν στις παράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου. Το κίνημα αντίδρασης στη μόλυνση των θαλασσών γιγαντώθηκε τον Ιούνιο του2010, μετά από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Μεξικό, ενώ από τότε μέχρι σήμερα έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις κινήματος.

Πηγή: Flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.