Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ: ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0

Πλήρωσε τα λάθη και τις απουσίες
Να «σπάσει» το ρόδι παίρνοντας την πρώτη νίκη κόντρα στην ταχύτατη και ποιοτική Ισπανία στο πρώτο ματς της 4ης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ήθελε η Εθνική ομάδα βόλεϊ Ανδρών, που δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού οι δύο ομάδες αγωνίζονται σε διαφορετικές… ταχύτητες.

Οι Ισπανοί με κορυφαίους τους Πέρεζ και Γκαρθία, φάνηκαν ανώτεροι των περιστάσεων και πήραν τη νίκη με 3-0 (25-19, 25-22, 25-19) κόντρα στο ιδιαίτερα «μαχητικό» αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Σε κάθε σετ η «γαλανόλευκη» κυνηγούσε συνέχεια στο σκορ τους γηπεδούχους που είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και παρά τις αλχημείες του Αλέκου Λεώνη, στο τέλος δεν κατάφερνε να φτάσει τους Ισπανούς που κινούνται σε άλλες... ταχύτητες!

Οι διεθνείς αφού δουν τα λάθη τους θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, πιο πολλούς πόντους και σετ αν είναι δυνατόν, από το αυριανό δεύτερο παιχνίδι στις 9:30μ.μ. στη Βιλανόβα.

«Να εκμεταλλευτούμε τους Ισπανούς»!


Ικανοποιημένος ήταν αμέσως μετά τον αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης. «Υπήρχε μεγάλη αγωνιστικότητα από όλα τα παιδιά και από τα παιδιά που δεν έχουν πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά ο coach του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις ταχύτητες της Ισπανίας, ιδιαίτερα στα μπλοκ και στην πάσα. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που δεν κάνει λάθη. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τα παιχνίδια και στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον σπουδαίο αντίπαλο προς όφελός μας»!

Επιπρόσθετα ο κορυφαίος για την Εθνική μας ομάδα, Νίκος Ρουμελιώτης σημείωσε: «Όντως οι Ισπανοί είναι πιο ολοκληρωμένοι τεχνικά και ποιοτικά έχουν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε κάνει πολλές αλλαγές, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία καθώς πολλά νέα παιδιά έχουν έρθει στην Εθνική. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν σε κάθε παιχνίδι. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε και να κερδίζουν οι νεότεροι εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στην Εθνική. Υπάρχει μέλλον στην ομάδα και δουλεύουμε όλοι πολύ σκληρά. Απλά οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε από αυτήν μας την προσπάθεια και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Ενώ ο Άκης Ασπιώτης με την σειρά του τόνισε: «Μέχρι τα μέσα του κάθε σετ ήμασταν στους στόχους μας, κάναμε κάποια λάθη και έφυγε η Ισπανία μπροστά στο σκορ. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το κάθε σετ και συνάμα το ματς. Και αύριο θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Μιουνιόθ Μπενίτεθ): Χερνάν 3 (2 άσους, 1 μπλοκ), Νοντά 9 (7/12 επ., 79% υπ. 2 μπλοκ), Φερνάντεζ 7 (5/10 επ., 2 μπλοκ), Πέρεζ 16 (1 άσο, 13/18 επ., 2 μπλοκ), Γκαρθία 14 (1 άσος, 8/10 επ., 5 μπλοκ), Παλαρίνι 8 (1 άσο, 7/16 επ., 69% υπ.), Λένας (λ, 65% υπ.), Ροντρίγκεζ, Ντελγκάδο, Ροκαμόρα 2 (1 άσο, ½ επ.), Βιτσιάνα 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ)
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Μαντέκας 9 (8/10 επ., 82% υπ., 1 μπλοκ), Πετρέας 5 (5/9 επ.), Φιλίποφ 1 (1/3 επ.), Πελεκούδας 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης 16 (2 άσοι, 13/31 επ., 1 μπλοκ), Ασπιώτης 9 (8/11 επ., 40% υπ.,1 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ, 79% υπ.), Σαρικεϊσογλου 4 (4/6 επ., 75% υπ.), Σουλτανόπουλος 4 (4/7 επ.), Χατζηηλιάδης, Μπέλος, Μαρούλης, Ασπιώτης

*Ιδιαίτερα προκλητικοί ήταν οι Ισπανοί. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, πανηγύριζαν έξαλλα κοιτώντας τους Έλληνες διεθνείς. Ενώ παρόλο που οι 600 φίλαθλοι, φώναζαν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, και μάλιστα στο τέλος του αγώνα χειροκρότησαν τους διεθνείς μας, ο εκφωνητής από το πρώτο λεπτό του αγώνα έβαζε ήχους πολυβόλων σε κάθε πόντο που έπαιρνε η Ισπανία, προκαλώντας και εκνευρίζοντας την ελληνική αποστολή.

*Χαρακτηριστικό της πίεσης και του πάθους, που ένιωθαν οι διεθνείς μας την ώρα του αγώνα ήταν η κίνηση «θα φας ξύλο» που έκανε ο Ρουμελιώτης στον Ασπιώτη όταν έκανε λάθος στο σερβίς στο 13-12 του δεύτερου σετ.
Αποστολή ΠΣΑΤ-Ισπανία: Δήμητρα Πολυχρονοπούλου
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Η BAΘΜΟΛΟΓΙΑ(σε 6 αγώνες):

1.Ισπανία 15 (15-6)
2.Ολλανδία 14 (15-5)
3.Ελλάδα 7 (9-14)
4.Αυστρία 0 (4-18)


ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ βιβλιοπωλειο χαρτικα γραφικη υλη σχολικα φωτοτυπιες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.