Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αντιδρούν στις αλλαγές του νομοσχεδίου.

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι για πολλές ώρες σήμερα και το κέντρο της Αθήνας, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.
Την Τετάρτη, που το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία, την Τετάρτη, θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.
Βελτιωτικές νομοθετικές αλλαγές, κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.
Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση των Ατόμων με Ειδικής Ανάγκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαίρεση των μηχανοδηγών από τις μετατάξεις, μείωση των συνολικών μετατάξεων κατά 40 άτομα στον ΗΣΑΠ και κατά 10 στον ΟΑΣΑ, μεταφορά, στον κρατικό προϋπολογισμό, όλων των ασφαλιστικών χρεών των εταιρειών, που συγχωνεύονται και μείωση στο 1% -αντί 5%- της αμοιβής του υποθηκοφύλακα για μεταβίβαση ακινήτων των αστικών συγκοινωνιών.
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.