Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Νέες απεργίες στις συγκοινωνίες

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα δύο δημοφιλή Μέσα σταθερής τροχιάς, το Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, με τον οποίο μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00.

Νέες απεργίες στις συγκοινωνίες

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και την εβδομάδα που αρχίζει το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει νέα σειρά κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο την Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Σήμερα θα ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο δημοφιλή Μέσα σταθερής τροχιάς, το Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, με τον οποίο μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Επίσης την Τρίτη όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, γεγονός που σημαίνει ότι κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κινηθεί. Την ίδια μέρα προγραμματίζεται μεγάλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, θα κάνουν γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχα γενικές συνελεύσεις και από τα υπόλοιπα σωματεία.

Στο μεταξύ, σε ισχύ τέθηκαν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια του προαστιακού. Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και 50%. Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.