Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Το εφετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών είναι μακράν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Χωρίς αμφιβολία. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλού επιπέδου, ανατροπές γίνονται στα ντέρμπυ όπου όλες οι ομάδες έχουν τις απώλειες τους ενώ έχουν καταγραφεί αρκετά σκορ με 3-2 αλλά και πολλά ακόμα με 3-1 καθώς είναι πολλά τα ματς όπου η διεκδίκηση της νίκης κρίνεται σε λεπτές ισορροπίες.
Αδιάφορη ομάδα, ακόμα, δεν υπάρχει και ίσως μόνο μία μπορεί να πάρει αυτόν τον χαρακτηρισμό αν και αυτό είναι απόλυτα σχετικό.
Από την έκτη θέση μέχρι και την προτελευταία γίνεται ''μάχη'' για την παραμονή στην κατηγορία στην οποία έχει βάσιμες ελπίδες να συνεχίσει να αγωνίζεται το 'Ιλιο αν και έχει μείνει σε θέση ουραγού. Σεβασμός σε μία ομάδα που ξέρει καλά την κατηγορία και η οποία πάντα άλλωστε είναι γεμάτη ζωή.
Ευχάριστο είναι ότι σε αντίθεση με ότι συνήθως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη σαιζόν οι νεοφώτιστες ομάδες τα καταφέρνουν άριστα. Δραπετσώνα και Ρέντης έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και προσπαθούν με αξιώσεις να μείνουν στην κατηγορία, με την Δραπετσώνα μάλιστα --που γιόρτασε ένα χρόνο απο τη δημιουργία του μπλογκ της για το οποίο της ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ---να εντυπωσιάζει με την απόδοση της.
Στα προηγούμενα χρόνια ορισμένες απο τις ομάδες που ανέβαιναν κατηγορία, είχαν πιο πολλά προβλήματα για την παραμονή τους και συνήθως ήταν μικρότερη η βαθμολογική συγκομιδή τους.
Το πρωτάθλημα είναι όμορφο, προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις αλλά θα τελειώσει πρόωρα.
Η καλύτερη διαφήμιση για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ ήταν τα πλαίυ οφφ.
Η ΕΣΠΕΔΑ δεν τα διοργανώνει σε αυτή τη σαιζόν επειδή έκρινε σκόπιμο να ακολουθήσει την οδηγία της ΕΟΠΕ. Γιατί δεν το έπραξε αυτό και στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών;
Πολύ καλά έπραξε η ΕΣΠΕΔΑ και συμπεριέλαβε πλαίυ οφφ για τους άνδρες. Το ίδιο έπρεπε αν συμβεί και για τις γυναίκες που πέρσι και πρόπερσι αλλά και την αμέσως προηγούμενη χρονιά γέμισαν τα γήπεδα, έφεραν καινούριο κόσμο στο βόλει, προσέλκυσαν χορηγούς, πρόσφεραν μοναδικές συγκινήσεις.
Εάν τα πλαίυ οφφ καταργήθηκαν φέτος για οικονομικούς λόγους, τότε η ΕΣΠΕΔΑ έκανε λάθος.
Είμαι σίγουρος ότι όλες οι ομάδες, ειδικά οι ενδιαφερόμενες, θα συνεισέφεραν οικονομικά ώστε να καλυφθούν τα περιορισμένα, ίσως μέχρι 600-650 ευρώ για όλα τα παιχνίδια, έξοδα για τη διαιτησία.
Εάν μας το ζητούσαν θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε με μία χορηγία εταιρείας που θα είχε διαφήμιση σε όλα τα γήπεδα όπου θα πραγματοποιούντο τα πλαίυ οφφ, καθώς είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνούσαν και οι άλλες ομάδες.
Δεν το βλέπω στενά συλλογικά. Κοιτάω το καλό του αθλήματος. Τα ίδια θα υποστήριζα και αν ο Πορφύρας δεν ήταν στην τετράδα. Επειδή όμως έζησα τη φιέστα, τη χαρά και τη συγκίνηση τριών πλαίυ οφ στα προηγούμενα χρόνια, ξέρω πια πολύ καλά ποιά είναι η σημασία και το νόημα τους.
Η ΕΟΠΕ έκοψε τα πλαίυ οφφ επειδή ήθελε να κάνει οικονομία αλλά πρωτίστως ενδιαφερόταν για την αποφυγή μετακινήσεων.
Στην ΕΣΠΕΔΑ δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Με 4 πολύ δυνατές ομάδες, μία πολυτέλεια που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ άλλη Ενωση στη χώρα μας, ποιός είναι ο λόγος να μην δυναμώνουμε το προιόν που έχει δημιουργήσει εξάλλου η ίδια η ΕΣΠΕΔΑ;
Αλλωστε, δε θέλουμε κόσμο στα γήπεδα και παιδάκια στις εξέδρες;
Για αυτό δεν πασχίζουμε, αυτή δεν είναι η αγωνία και η λαχτάρα μας;
Μήπως έχουμε και κανένα όφελος και δεν το ξέρω;
Ολες και όλοι για τις αθλήτριες παλεύουμε. Γιατί να αδικείται ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ; Γιατί βάζουμε αυτογκόλ;

Ν.Δελαγραμμάτικας
Αναδημοσίευση από porfyrasvolley.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.