Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ημέρα ταλαιπωρίας και σήμερα για τους πολίτες

Σύμφωνα με το σημερινό απεργιακό πρόγραμμα, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, αλλά και το μετρό, ενώ σήμερα αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά ο προαστιακός και το Τραμ.

Ημέρα ταλαιπωρίας και σήμερα για τους πολίτες


Κομφούζιο αναμένεται και πάλι σήμερα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα τις κλιμακώσουν ως άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, έως ότου ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, κάτι που πρόκειται να γίνει σε τουλάχιστον 15 μέρες, καθώς δεν συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μάλιστα, ένα νέο στοιχείο, που διαπιστώθηκε στη διαδικασία των κινητοποιήσεων, είναι και αυτό της ανυπακοής στις δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο Μετρό, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία τους, είχε κηρυχθεί παράνομη από το δικαστήριο, οι συρμοί δεν κινήθηκαν, καθώς, όπως τόνιζαν οι ίδιοι, περιφρούρησαν την απεργία τους, μπλοκάροντας κομβικά σημεία, ώστε να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν τα τρένα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το μετρό, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά ο προαστιακός και το Τραμ.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματικό διάλογο και απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό που ταλαιπωρείται, αφού ζητούν συγγνώμη, σημειώνουν ότι αγωνίζονται και «κατά των υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια». Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του μέτρου της επίταξης γιατί η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι στη φιλοσοφία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.