Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η βία των γηπέδων στο τραπέζι των συζητήσεων

Ολοκληρώθηκε πριν δυο εβδομάδες κ η δεύτερη κοινή προσπάθεια των πολιτικών κ αθλητικών φορέων Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη κ Κορυδαλλού, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας ανάμεσα στους οπαδούς των τοπικών ομάδων.

Όσοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ορισμένες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο των δημάρχων των δυο πόλεων, όσο και της αστυνομικής διεύθυνσης. Ο κα- θηγητής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας [ Δ.Ε.Α.Β. ] Γιάννης Πανούσης, πρότεινε τη δημιουργία ενός διαδημοτικού συμβουλίου ήπιας διαχείρισης της αθλη- τικής βίας ενώ ο εκπρόσωπος των βετεράνων ποδοσφαιριστών Ιωνικού και Προοδευτικής Νί- κος Μάλλιαρης, έκανε λόγο για μια άλλη αντίληψη που πρέπει να αρχίσουμε να καλλιεργούμε στην τοπική κοινωνία.“Κοιτώντας το κοινό διαπιστώνω με λύπη ότι αυτοί για τους οποίους θα μιλήσουμε είναι απόντες και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Να μιλάμε μεταξύ μας είναι εύκολο, το θέμα είναι πως θα βρούμε αυτούς που πραγματικά γεννούν το πρόβλημα και πως αυτούς θα συνετίσουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη λογική της καταστολής που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. “Πριν από λίγες μέρες είχαμε μια σειρά από γεγονότα στο παιχνίδι Ιωνικός - Προοδευτική στο μπάσκετ, χωρίς να αποφύγουμε τις ζημιές στην πλατεία Κουμπάκη από δεκαπεντάχρονους πιτσιρικάδες με μαχαίρια και αυτό είναι λυπη- ρό. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η επικοινωνία με αυτή την ομάδα των οπαδών που εκτονώ- νεται μ’ αυτό τον τρόπο. Εμείς οφείλουμε να ψάχνουμε τα αίτια, να αγγίζουμε το πρόβλημα και να ανιχνεύουμε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο της αθλητικής βίας αναζητώντας λύσεις”.

Στη βία ως πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο, που τρέφεται από την ανεργία και την ανα- σφάλεια που βιώνει σήμερα περισσότερο από ποτέ η νεολαία, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κορυ- δαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Αναφερόμενος στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε ότι α- ναμφισβήτητα πρέπει να είναι αρωγός κάθε προσπάθειας και πρωτοβουλίας, αλλά στηρίζοντας τις ίδιες τις ομάδες και τους συλλόγους παλαιμάχων, που αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές. “Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της πρωτοβουλίας που έχουν ήδη αναλάβει οι σύλλογοι των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των δύο ιστορικών ομάδων, του Ιωνικού και της Προοδευ- τικής. Για το λόγο αυτό από την αρχή στηρίξαμε κάθε δραστηριότητά τους που αποσκοπούσε στην εξομάλυνση των υποτιθέμενων αλλά τόσο επώδυνων τελικά διαφορών μεταξύ των οπαδών των ομάδων. Ως τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε όχι μόνο θεσμική αλλά και μεγάλη κοινωνική ευ- θύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη φιλικών και δημιουργικών σχέσεων ανά- μεσα στα σωματεία και τους φίλους τους στους Δήμους μας. Και αυτό κάνουμε. Και τώρα και στη συνέχεια. Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε το πάθος και την ένταση, φιλία και συνεννόηση”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Περισσότερα στο halkidona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.