Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε μετανάστες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε μετανάστες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού σε μετανάστες πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (Κύπρου 34) της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας και σε αίθουσα του κεντρικού ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μετανάστες ανεξαρτήτως καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας και είναι άνω των 16 ετών. Τα μαθήματα συνδιοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Πειραιά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Το Πρόγραμμα αφορά στην οργάνωση και λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την επίτευξη γλωσσικής και πολιτισμικής κατανόησης, απαραίτητων στοιχείων για την ενεργό κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: "Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που ζουν στην πόλη μας ενισχύοντας την επικοινωνιακή τους δράση και τη γλωσσική τους δεξιότητα ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους στον εκπαιδευτικό σύστημα και να μην απειλούνται από την περιθωριοποίηση".

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

* η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως μέσον για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού και την αποτελεσματικότερη ενεργό ένταξη των μεταναστών και των οικογενειών τους
* η ενίσχυση της αυξανόμενης κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε.
* η ενίσχυση της προσαρμογής και της απασχόλησης και η βελτίωση της θέσης εργασίας τους
* η εξασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών πρόσβασης στη (δια βίου) μάθηση
* η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την οικογένεια
* η ενίσχυση της ισότητας ευκαιριών των δύο φύλων και της κοινωνικής και επαγγελματικής θέσης των γυναικών
* η προώθηση της διαπολιτισμικής μάθησης και η ενίσχυση των διαπολιτισμικών ικανοτήτων
* η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού
* η πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες
* η ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της ατομικής ευημερίας.

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος επιτρέπει στους Υπηκόους Τρίτων Χωρών να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Επιπέδου Α2 που χορηγείται από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ (Κύπρου 34) Τηλ: 210 4257182, fax: 210 4257180

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ (Μπιχάκη 8, τηλ. 213 2004 810)

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Τζαβέλλα 88, Ν. Φάληρο 2ος ΟΡΟΦΟΣ) τηλ. 210 4130022

Αναδημοσίευση από το


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.