Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Πρόκριση της Εθνικής παίδων στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων που θα γίνουν το διάστημα 16 με 24 Απριλίου στην Τουρκία, πανηγυρίζει από το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Ελλάδας που νίκησε την Αυστρία με 3-0 (25-18, 26-24, 25-19) στην 4η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου που διεξάγεται στο Στέινμπρουν.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα έφτασε στους 9 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην Πορτογαλία, εξασφαλίζει την 2η θέση, καθώς νωρίτερα οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με 3-1 σετ από τους Τσέχους με αποτέλεσμα οι Ίβηρες να μην μας φτάνουν ακόμα και με νίκη 3-0.

Ακόμα και οι Τσέχοι, όμως, που έφτασαν τους 6 βαθμούς ακόμα και αν νικήσουν 3-0 τη Δανία και εμείς χάσουμε στο τελευταίο ματς, θα ισοβαθμήσουν μαζί μας, αλλά θα έχουν ηττηθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι (3-0), ενώ και πάλι θα έχουμε καλύτερη διαφορά στα σετ.

Αυστρία (Σαβάτζκι): Τάλερ, Λέχνερ 1, Λαντφάχρερ, Κοράιμαν 17, Μένερ 10, Στέιντλ 7, Στέινερ (λ., 41%), Βίμερ, Χάσλερ, Ντρέσλερ 2, Ερτλ.

Ελλάδα (Δημητριάδης): Λιόντας 5, Κοκκινάκης 16, Χριστόφας 1, Δαλακούρας 13, Κουμεντάκης 6, Στίγγας 7, Ζήσης (λ., 69%), Πρωτοψάλτης 7, Χατζόπουλος, Τζιουμάκας 1, Σκαρλατίδης.
Ενθουσιασμένοι παίκτες, τεχνική ηγεσία και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής πανηγύριζαν μετά το τέλος του αγώνα, στη σάλα του «Mehr Sport Center» με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Μάκη Δημητριάδη να δηλώνει, φανερά ικανοποιημένος:

«Οι αρχικές ενδείξεις ότι αυτή η φουρνιά έχει λαμπρό μέλλον, τώρα έχουν και αποδείξεις. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ούτε το χρυσό στο Βαλκανικό, ούτε το χρυσό στο διεθνές τουρνουά της Ισπανίας πριν από λίγες ημέρες, ούτε η σημερινή πρόκριση» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου:

«Εδώ και δυο χρόνια παλεύουμε για αυτό το σκοπό. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που τον πετύχαμε, αλλά προσωπικά πιο πολύ είμαι χαρούμενος για τη δικαίωση αυτών των παιδιών. Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, ένας μαραθώνιος που ξεκίνησε με την τεράστια νίκη την πρώτη ημέρα κόντρα στην Τσεχία και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε σήμερα με άλλη μια μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που έκρινε τα πάντα. Αυτή η ομάδα διαθέτει ποιότητα, σοβαρότητα και κυρίως προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά από αυτά τα παιδιά παίζουν ήδη με τις ομάδες τους στην Α1 και εύχομαι αυτή η επιτυχία να τους εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να πιστέψουν ακόμα περισσότερο οι ομάδες επάνω τους.

Το τελευταίο που έχω να πω είναι ότι αυτή η φουρνιά πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, να βοηθηθεί από όλους για να δούμε επιτέλους ξανά μια μεγάλη Εθνική ομάδα ανδρών. Είμαι σίγουρος ότι με την κατάλληλη υποστήριξη θα τα καταφέρουν μια χαρά και στην τελική φάση».

Από την πλευρά του ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Μανωλόπουλος, μέσα στο «πάρτι» των αθλητών, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, λέγοντας με δόση χιούμορ: «Μόνο αν χάσουμε τον δρόμο για το γήπεδο αύριο δεν θα πάμε στην Τουρκία για τα τελικά. Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στον προπονητή, μπράβο σε όλους για αυτή τη μεγάλη επιτυχία που χαρίζει στο ελληνικό βόλεϊ μια νότα αισιοδοξία που την έχει μεγάλη ανάγκη».

Με τη λήξη του αγώνα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, επικοινώνησε με τον Ομοσπονδιακό προπονητή και τον αρχηγό αποστολής, μεταφέροντάς τους τα συγχαρητήρια ολόκληρου του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, αλλά και του ελληνικού βόλεϊ.

Τα αποτελέσματα του ομίλου και το υπόλοιπο πρόγραμμα της εθνικής

Τρίτη 4/1/2011: Τσεχία - Ελλάδα 0-3, Αυστρία - Δανία 3-1, Πορτογαλία - Ρωσία 0-3
Τετάρτη 5/1/2011: Δανία - Ελλάδα 0-3, Αυστρία - Πορτογαλία 2-3, Ρωσία - Τσεχία 3-0
Πέμπτη 6/1/2011: Ελλάδα - Ρωσία 0-3, Πορτογαλία - Δανία 3-1, Τσεχία - Αυστρία 3-0
Παρασκευή 7/1/2011: Αυστρία - Ελλάδα 0-3 (18-25, 24-26, 19-25)
Σάββατο 8/1/2011: Ελλάδα - Πορτογαλία (16:00)

Βαθμολογία σε 4 αγώνες
1. Ρωσία 9 (9-0)
2. Ελλάδα 9 (9-3)
3. Τσεχία 6 (6-7)
4. Πορτογαλία 5 (7-9)
5. Αυστρία 4 (5-10)
6. Δανία 0 (2-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.