Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ - Αυτά είναι τα «μωρά»

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Δείτε την ταυτότητα των διεθνών της Εθνικής Παίδων και τι δήλωσαν για την επιτυχία της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τουρκίας:...
Ζήσης Δημήτριος (02.04.94, 1.83, Α.Ο. Πρέβεζας): «Είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία που ζω ως αθλητής και δεν μπορώ να το συγκρίνω με καμία άλλη. Παίζω στην Πρέβεζα από το 2004 όταν και ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ σε ηλικία περίπου 10 ετών. Αυτή η διάκριση οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που κάναμε όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές και δείξαμε ότι μπορούμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα».

Σκαρλατίδης Ιωάννης (26.05.93, 1.82, Ορεστιάδα): «Ανήκω στην Ορεστιάδα, μία ομάδα που έχει αναδείξει πολλά μεγάλα ταλέντα και ελπίζω να βαδίσω κι εγώ στα χνάρια τους. Εδώ και δυο χρόνια κάναμε εντατική δουλειά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και στην πρόκριση και έτσι τα καταφέραμε».

Κοκκινάκης Μενέλαος (21.01.93, 1.93, Ολυμπιακός): «Αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό εδώ και εφτά χρόνια και ήδη έχω κάνει τα πρώτα βήματα στην ανδρική ομάδα. Αυτή η πρόκριση με την Εθνική παίδων αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που κάναμε. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά δώσαμε το 100% των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε την δεύτερη θέση, αφού η πρώτη ήταν… καπαρωμένη από τους Ρώσους. Ελπίζω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια και στην τελική φάση και να πετύχουμε στην Τουρκία ό,τι καλύτερο».

Δαλακούρας Ανέστης (18.06.93, 1.96, Εθνικός Αλεξ/πολης): «Είμαι παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον οποίο αγωνίζομαι εδώ και έξι χρόνια. Πρώτα απ’ όλα η συμμετοχή στα προκριματικά ήταν μια τεράστια εμπειρία. Αντιμετωπίσαμε αρκετά δυνατές ομάδες και στην τελική φάση θα παίξουμε με αντιπάλους που θα βρίσκονται τουλάχιστον ένα σκαλί ψηλότερα σε αγωνιστικό επίπεδο. Άρα μελλοντικά, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτή τη διαδικασία».

Κωνσταντινίδης Δημήτριος (05.08.93, 1.85, Εθνικός Αλεξ/πολης):
«Ευχαριστούμε πολύ όσους μας στήριξαν για να φτάσουμε στην πρόκριση και κυρίως τον προπονητή μας Μάκη Δημητριάδη, ο οποίος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ με τη δουλειά που κάνει. Επίσης, το γεγονός ότι διαθέτουμε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα ήταν ένα από τα στοιχεία που έπαιξαν τον ρόλο τους στην πρόκριση».

Χατζόπουλος Δημήτριος (23.03.94, 1.98, Εθνικός Αλεξ/πολης): «Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός που έζησα αυτή την εμπειρία και εύχομαι να έχω στο μέλλον ανάλογες τέτοιες στιγμές στην καριέρα μου. Μέσα από τέτοιες πορείες με την Εθνική, θα μας πιστέψουν ακόμα περισσότερο και οι ομάδες μας για να μας δώσουν περισσότερες ευκαιρίες. Εγώ παίζω τρία χρόνια στον Εθνικό και ελπίζω ότι θα μπορέσω να καθιερωθώ σιγά - σιγά και στην Α1. Όσο για τα τελικά της Τουρκίας, αίσθησή μου είναι ότι μπορούμε να φέρουμε και εκεί μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ».

Στίγγας Κάσανδρος (29.11.93, 1.94, Απόλλων Καλαμαριάς):
«Όλες οι επιτυχίες είναι γλυκές, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο όμορφο είναι το να ξεκινάς από χαμηλά και να φτάνεις ψηλά, όπως ακριβώς και η πορεία αυτής της ομάδας. Βρήκαμε τον δρόμο μας και προχωράμε βήμα-βήμα για να φέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Σε ατομικό επίπεδο από φέτος αγωνίζομαι στην Καλαμαριά, ενώ ξεκίνησα από τη ΧΑΝΘ».

Τζιουμάκας Γεώργιος (23.01.95, 2.02, Ηρακλής): «Αυτή η ομάδα εκτός από ταλέντο έχει και όρεξη για δουλειά και διακρίσεις. Όλα τα παιδιά έχουν υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες για το μέλλον μας γι’ αυτό και στους αγώνες τα δώσαμε όλα για να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας δίνει το κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια. Προσωπικά έχω την τύχη να αγωνίζομαι εδώ και πέντε χρόνια στον Ηρακλή με τον οποίο έχω και χρόνο συμμετοχής στην Α1».

Πρωτοψάλτης Αθανάσιος (12.09.93, 1.83, Ανόρθωση): «Ελπίζω ότι αυτή η επιτυχία θα έχει και συνέχεια γιατί τόσα χρόνια ακούμε για φουρνιές αθλητών του βόλεϊ που ξεκίνησαν ως μεγάλα ταλέντα, αλλά για κάποιους λόγους ποτέ δεν χάρισαν επιτυχίες στην Εθνική ανδρών. Εύχομαι αυτό να μην συμβεί και με εμάς, αλλά να έχουμε την εξέλιξη που πρέπει. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους, γιατί χωρίς δουλειά όσο μεγάλο ταλέντο και να είσαι δεν προχωράς. Στην ομάδα μου την Ανόρθωση παίζω ως πρώτη αλλαγή και εύχομαι σύντομα να βρω θέση βασικού».

Λιόντας Μιχαήλ (30.04.93, 1.84, Πανερυθραϊκός): «Αυτή η επιτυχία ανοίγει νέους ορίζοντες μπροστά μας και μπορεί να αποδειχθεί ως η αρχή για μια σπουδαία καριέρα. Φτάνει να μην μείνουμε εδώ, αλλά να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση για να διακριθούμε και στα τελικά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αν πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Είμαι παίκτης του Πανερυθραϊκού εδώ και έξι χρόνια και πιστεύω ότι η διάκριση με την Εθνική θα με βοηθήσει και σε ατομικό επίπεδο».

Κουμεντάκης Ραφαήλ (05.05.93, 2.03, Εθνικός Αλεξ/πολης):
«Είμαι ένας από τους τυχερούς της παρέας, γιατί έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα μου τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και αυτό μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει να βελτιώσω την απόδοσή μου και να γίνομαι καλύτερος παίκτης. Καλή η προπόνηση, αλλά οι αγώνες είναι αυτοί που σε κάνουν παίκτη. Πιστεύω ότι αυτό που πέτυχε η Εθνική παίδων είναι ένας θρίαμβος που πρέπει να έχει και συνέχεια. Θα τα καταφέρουμε και τα καλύτερα έρχονται…».

Χριστόφας Νικόλαος (14.07.93, 1.95, Ηρακλής): «Παίζω στον Ηρακλή τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ανήκω στα Μουδανιά. Μέχρι τώρα έχω συμμετοχή μόνο στην δεύτερη ομάδα, αλλά ελπίζω ότι με επιτυχίες σαν και αυτή της Εθνικής παίδων, θα ανοίξει ο δρόμος και για την πρώτη. Η δουλειά που γίνεται στην Εθνική με έχει βοηθήσει και δεν μιλάω μόνο για την προετοιμασία που έγινε πριν από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αλλά και για τις συγκεντρωτικές που γίνονται όλο τον χρόνο. Ένα ακόμη στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην πρόκριση ήταν και το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά της Ισπανίας, καθώς λειτούργησε σαν ψυχολογική ντόπα για εμάς».


H EΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Ονοματεπώνυμο Ημερ. γέννησης Ύψος Ομάδα
Πρωτοψάλτης Αθανάσιος 12.09.93 1.83 Ανόρθωση Κύπρου
Κωνσταντινίδης Δημήτριος 05.08.93 1.85 Εθνικός Αλεξ/πολης
Δαλακούρας Ανέστης 18.06.93 1.96 Εθνικός Αλεξ/πολης
Κοκκινάκης Μενέλαος 21.01.93 1.93 Ολυμπιακός
Ζήσης Δημήτριος 02.04.94 1.83 Α.Ο. Πρέβεζας
Λιόντας Μιχαήλ 30.04.93 1.84 Πανερυθραϊκός
Στίγγας Κάσανδρος 29.11.93 1.94 Απόλλων Καλαμαριάς
Χατζόπουλος Δημήτριος 23.03.94 1.98 Εθνικός Αλεξ/πολης
Τζιουμάκας Γεώργιος 23.01.95 2.02 Ηρακλής
Σκαρλατίδης Ιωάννης 26.05.93 1.82 Ορεστιάδα
Χριστόφας Νικόλαος 14.07.93 1.95 Ηρακλής
Κουμεντάκης Ραφαήλ 05.05.93 2.03 Εθνικός Αλεξ/πολης

Προπονητής: Μάκης Δημητριάδης
Β΄προπονητής: Σπύρος Νικολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.