Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Εργαζόμενη μητέρα

Ακόμη και σήμερα οι περισσότερες μαμάδες νιώθουν ενοχές που αφήνουν τα παιδιά τους για να επιστρέψουν στη δουλειά. Πιστεύουν ότι το μωρό τους στεναχωριέται και νιώθει άσχημα που δεν είναι με τη μαμά του όλη την ημέρα.

Ήρθε όμως η ώρα να αφήσετε τις τύψεις σας στην άκρη και να μάθετε ότι τα παιδιά που οι μητέρες τους εργάζονται, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στην συναισθηματική τους ανάπτυξη, αντίθετα υπερτερούν από πολλά παιδάκια που περνούν όλο το 24ωρο τους με τη μητέρα τους.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών σε παιδιά 7-10 ετών , στις περιπτώσεις που οι μαμάδες εργάζονταν, παρατηρήθηκε:

-μεγαλύτερη αυτονομία στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. Ακόμη και παιδάκια δύο ετών έτρωγαν μόνα τους-ιδίως αν πήγαιναν σε παιδικό σταθμό- και μπορούσαν να φορέσουν μόνα τους τα παπούτσια τους.

-πλουσιότερο λεξιλόγιο. Η καθημερινή επαφή με πολλά παιδάκια τα ανάγκαζε να μιλήσουν πιο καθαρά και πιο σωστά προκειμένου να γίνουν κατανοητά.

-δυνατότητα εκπαιδευτικής επιμόρφωσης αφού το επιπλέον εισόδημα της μητέρας βοηθά στο να πηγαίνουν τα παιδιά σε θέατρα και εκδηλώσεις που με ένα μόνο εισόδημα δεν είναι εύκολο.

-καλύτερη σχέση μητέρας παιδιού, αφού η μαμά δεν είναι κουρασμένη από την ολοήμερη παραμονή της στο σπίτι .

Ξεχάστε λοιπόν τους μύθους που ήθελαν την εργαζόμενη μητέρα μια κακή μαμά. Η καλή μαμά είναι η ευτυχισμένη μαμά.

Αναδημοσίευση από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.