Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δημαιρεσίες σε Νίκαια-Ρέντη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου και στη δημοτική κοινότητα του Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Η ειδική σχέση μου με την περιοχή του Ρέντη είναι γνωστή. Θα προσπαθήσω να κάνω μόνο το καλύτερο για το αύριο της νέας πόλης. Μας περιμένει πολλή δουλειά, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες μας για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που μας περιμένουν. Μπορούμε να πάμε μόνο μπροστά και να βάλουμε το ταχύτερο τη νέα πόλη σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και συνέχισε «Τη χρονιά που έφυγε δοκιμαστήκαμε πολύ ως χώρα. Ελπίζω το 2011 να σβήσει μόνο τα κακά του 2010 και να δώσει μια νέα πνοή ελπίδας, για το καλό της χώρας, για το καλό όλων».
Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιήθηκαν Δημαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη, σύμφωνα με το άρθρο 79 του νόμου 8532/2010.
Μετά από πρόταση της πλειοψηφίας και χωρίς άλλη υποψηφιότητα, Πρόεδρος Διαμερισματικού Συμβουλίου για την περίοδο 2011- 2012, εκλέχτηκε με απόλυτη πλειοψηφία, ο κύριος Ηλίας Βακαλάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 7 υπέρ και 3 λευκά και Αντιπρόεδρος για την ίδια χρονική περίοδο εκλέχτηκε ο κύριος Νικόλαος Μαυρουκλής με 7 υπέρ και 3 λευκά.
Στην τοποθέτησή του ο νέος Πρόεδρος είπε «...ο θεσμός του διαμερισματικού συμβουλίου είναι νέος και θα δοκιμαστεί τώρα στην πράξη. Θέλουμε να δουλέψουμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που δικαιούται και να νιώθει ότι η φωνή του ακούγεται και η πρότασή του είναι ευπρόσδεκτη».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δημαιρεσίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας, που θα είναι και η έδρα του νέου Δήμου, για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 3852/2010.
Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2011-2012 κα τόπιν πρότασης της Δημοτικής Αρχής, με 36 υπέρ, 8 λευκά και με έναν απόντα δημοτικό σύμβουλο, εκλέχτηκε με απόλυτη πλειοψηφία ο κύριος Μανώλης Κουφόγιαννης.

Νέος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, εκλέχτηκε τελικά μετά από δυο διαδικασίες ψηφοφορίας, ο κύριος Αντώνης Λιντζέρης, με 25 υπέρ και 18 λευκά.

Γραμματέας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από άρνηση της Αντιπολίτευσης στο σύνολό της να προτείνει υποψήφιο, εκλέχτηκε μετά από πρόταση της πλειοψηφίας η κυρία Βασιλική Μουταφίδου, η οποία έλαβε 37 υπέρ και 7 λευκά.
Ακολούθως εκλέχτηκαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής, όπως αυτά ορίζονται από τον Καλλικράτη.
Για την Οικονομική Επιτροπή, της οποίας θα προΐσταται ο κύριος Κανέλλος Τούντας ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, προτάθηκαν ως τακτικά από την πλειοψηφία οι κύριοι Μιχάλης Λαγουμιτζής , Ελένη Ρουμιάν , Ειρήνη Βαλλιανάτου , Νικόλαος Μπακιρτζής και Αθανάσιος Αδαμπασίδη και εκ μέρους της μειοψηφίας προτάθηκαν η κυρία Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου, ο κύριος Ευάγγελος Κίτσος και ο κύριος Ιορδάνης Αλιμπέρτης.
Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι Μιχάλης Λαγουμιτζής με 36 ψήφους, Ελένη Ρουμιάν με 35 ψήφους, Ειρήνη Βαλλιανάτου με 34 ψήφους, Νικόλαος Μπακιρτζής με 34 ψήφους, Αθανάσιος Αδαμπασίδης με 33 ψήφους, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου με 27 ψήφους, Ευάγγελος Κίτσος με 25 και Ιορδάνης Αλιμπέρτης με 26 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.
Ως αναπληρωματικά μέλη προτάθηκαν εκ μέρους της πλειοψηφίας οι κύριοι Ιωάννης Μπακατσέλος, Περικλής Μάλαμας, Προκόπης Τριανταφυλλίδης και της μειοψηφίας οι κύριοι Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος και Αντώνης Λιντζέρης.
Τα νέα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι Ιωάννης Μπακατσέλος με 34 ψήφους, Περικλής Μάλαμας με 33 ψήφους, Προκόπης Τριανταφυλλίδης με 32 ψήφους, Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος με 24 ψήφους, Αντώνης Λιντζέρης με 23 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 6 λευκά ψηφοδέλτια.& nbsp;
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας θα προΐσταται ο κύριος Δημοσθένης Σταματάτος ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προτάθηκαν εκ μέρους της πλειοψηφίας οι κύριοι Μαρία Αραβαντινού, Σπύρος Κοτζαμάνης, Αδάμ Δερμάτης, Άννα Λιανοπούλου- Μητροπούλου, Γιώργος Λεγάκης και εκ μέρους της μειοψηφίας οι κύριοι Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, Κων/νος Μαραγκάκης και Αθηνά Μπούτση-Χαραλαμπίδου.
Τα νέα τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι οι Μαρία Αραβαντινού με 32 ψήφους, Σπύρος Κοτζαμάνης με 31 ψήφους, Αδάμ Δερμάτης με 33 ψήφους, Άννα Λιανοπούλου- Μητροπούλου με 26 ψήφους, Γιώργος Λεγάκης με 33 ψήφους, Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος με 28 ψήφους, Κων/νος Μαραγκάκης με 31 ψήφους, Αθηνά Μπούτση-Χαραλαμπίδου με 30 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 6 λευκά και 1 άκυρο.

Αναπληρωματικά μέλη προτάθηκαν εκ μέρους της πλειοψηφίας οι κύριοι Άννα Μαλτέζη, Μιχάλης Κουφοπαντελής, Παύλος Μπίχτας και εκ μέρους της μειοψηφίας οι κύριοι Ευάγγελος Κίτσος και Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου.
Τα νέα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι οι Άννα Μαλτέζη με 29 ψήφους, Μιχάλης Κουφοπαντελής με 29 ψήφους, Παύλος Μπίχτας με 29 ψήφους, Ευάγγελος Κίτσος με 27 ψήφους Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου με 28 ψήφους, ενώ είχαμε και 6 λευκά.

Μετά το πέρας της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε η εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας. Παρόντες ήταν και τα 15 μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας. Εκ μέρους της πλειοψηφίας προτάθηκαν για Πρόεδρος η κυρία Ειρήνη Δερμάτη και Αντιπρόεδρος ο κύριος Γιώργος Μουταφίδης και εκ μέρους της μειοψηφίας ο κύριος Καρδιάς Νικόλαος και η κυρία Αικατερίνη Λογοθέτη.
Εκλέγονται ως Πρόεδρος η κυρία Ειρήνη Δερμάτη με 12 ψήφους και 3 λευκά και ως Αντιπρόεδρος ο κύριος Γιώργος Μουταφίδης με 12 ψήφους και 2 λευκά.

Ακολουθεί συνοπτικός πίνακας με τα ονόματα των εκλεγμένων από τις Δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου σε Νίκαια και Άγιο Ιωάννη Ρέντη:
Πρόεδρος Δ ημοτικού Συμβουλίου: Μανώλης Κουφόγιαννης
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Αντώνης Λιντζέρης
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Βασιλική Μουταφίδου

Μέλη Επιτροπής Οικονομικών
Κανέλλος Τούντας- Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Τακτικά μέλη: Μιχάλης Λαγουμιτζής, Ελένη Ρουμιάν, Ειρήνη Βαλλιανάτου, Νικόλαος Μπακιρτζής, Αθανάσιος Αδαμπασίδης, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου, Ευάγγελος Κίτσος και Ιορδάνης Αλιμπέρτης.
Αναπληρωματικά μέλη: Ιωάννης Μπακατσέλος, Περικλής Μάλαμας, Προκόπης Τριανταφυλλίδης, Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, Αντώνης Λιτζέρης.

Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Δημοσθένης Σταματάτος- Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη: Μαρία Αραβαντινού, Σπύρος Κοτζαμάνης, Αδάμ Δερμάτης, Άννα Λιανοπούλου- Μητροπούλου, Γιώργος Λεγάκης, Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, Κων/νος Μαραγκάκης, Αθηνά Μπούτση-Χαραλαμπίδου.
Αναπληρωματικά μέλη: Άννα Μαλτέζη, Μιχάλης Κουφοπαντελής, Παύλος Μπίχτας, Ευάγγελος Κίτσος, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου.

Αναδημοσίευση από το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.