Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Στο χθεσινό παιχνίδι Α.Ε.ΡΕΝΤΗ - ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ είχαμε δυο ομάδες ισοδύναμες σε έναν πολύ καλό αγώνα που κέρδισε αυτός που ήθελε περισσότερο την νίκη. Συγχαρητήρια στο ΑΙΓΑΛΕΩ
Τι εννοώ:
Στα παρακάτω που θα γράψω δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό τους επίπεδο (για τυχόν λάθη η μη αυτά θα τα βρουν με τον προπονητή τους) αλλά ΜΟΝΟ στην συμπεριφορά τους.

Α.Ε.ΡΕΝΤΗ:
1.Πάθος 0% με όλες σχεδόν τις αθλήτριες να παίζουν ''μουγγο'' βόλεϊ όπως το λέω εγώ χωρίς εκρήξεις είτε κέρδιζαν πόντο είτε όχι, με κατεβασμένα κεφάλια εκτός από την Ειρήνη Νικολάκη (πάσα) η οποία έπαιζε σαν αγρίμι και ήταν η μόνη που το έδειχνε αυτό και στον αντίπαλο με φωνή, κινήσεις χεριών και τσαμπουκά. Πρέπει να σημειώσουμε ότι την προηγουμένη ημέρα είχε δώσει άλλον ένα αγώνα για το πρωτάθλημα κορασίδων. Στον αντίποδα είχαμε την Μαρίνα Κ. (δ) που για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ανύπαρκτη χωρίς φωνή, απαθεστατη σε σημείο εκνευριστικό και χωρίς νεύρο δίχως να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της. Κρίμα γιατί προσωπικά εγώ την πίστευα πάρα πολύ και εξακολουθώ να την πιστεύω αλλά θα πρέπει να αλλάξει μυαλά όπως της έχω πει γιατί έχει

όλα τα αθλητικά προσόντα για να επιτύχει.
2. Μυαλό καθόλου. Το άθλημα μας θέλει μυαλό. Δεν είναι όλες οι επιθέσεις για καρφί, και ας έχει γίνει η καλύτερη πάσα. ΥΠΑΡΧΕΙ και το  ΠΛΑΣΕ.
Υπενθυμίζω τι είχα γράψει στη ανάρτηση ''Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ'' την Πέμπτη 01/11/12 μετά τον αγώνα  Α.Ε.ΡΕΝΤΗ - ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ.''Το άθλημα που διάλεξαν εκτός όλων των άλλων δεξιοτήτων - ικανοτήτων που είναι κοινές με τα άλλα αθλήματα χρειάζεται κάτι που κατέχει την πρωτιά και δεν είναι άλλο από το μυαλό για να κάνεις αυτό που χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή και να πάρεις τον πόντο και όχι δύναμη (να καρφώσω την μπάλα). Για μένα το πρώτο πράγμα στο βόλεϊ είναι το μυαλό και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Όση δύναμη και εάν έχεις ένα καλό μπλοκ η μια καλά στημένη άμυνα πάνω σου σε έκανε νούμερο, ένα πλασέ όμως ένα πλασοκαρφο η ένα μπλοκ άουτ που θα κυνηγήσεις ειδικά όταν θέλεις δυο πόντους για να πάρεις το σετ και τον αγώνα δημιουργούν στον αντίπαλο ανησυχία για το πως θα σε αντιμετωπίσουν.

ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ:
1. πάθος 100% είτε κέρδιζαν πόντο είτε όχι φώναζαν, αγκαλιαζόντουσαν και έδειχναν τον τσαμπουκά τους με κάθε τρόπο (σε αθλητικά πλαίσια) και γύριζαν τα σετ με την ψυχολογία τους μετά το 16 πόντο.
2. Μυαλό 100% έβλεπαν γήπεδο και έκαναν πλασέ παντού (άλλοτε τους έπιανε άλλοτε όχι) αλλά χρησιμοποιούσαν πολλούς τρόπους επίθεσης και όχι μόνο την δύναμη (καρφιά).

ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.