Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

The Sonics+special guests @ Gagarin

Here are the Sonics, again! Μετά τις δύο εκπληκτικές περσινές τους εμφανίσεις, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 2.000 φίλοι του rock ‘n’ roll, οι θρυλικοί Sonics, το κορυφαίο garage-punk group όλων των εποχών, επιστρέφουν στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space!

Πολλά λόγια για τους Sonics δεν χρειάζονται. Μόνο τους τίτλους των πιο γνωστών κομματιών τους να παραθέσεις και έχεις δώσει μια πολύ καλή ιδέα περί τίνος πρόκειται. Είναι το συγκρότημα που έγραψε το “Psycho”, το “Strychnine”, το “Cinderella”, το “The Witch”, το “Boss Hoss”, το “He’s Waitin”, το “Maintaining My Cool”, το “Shot Down”, “Dirty Old Man” και που έκανε γνωστά και άλλα κλασικά τραγούδια σαν το “Have Love Will Travel” και το “Louie Louie”.

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα στην ιστορία του rock’n’roll! Τα εξωφρενικά φωνητικά, οι άγριες fuzz κιθάρες, το εκρηκτικό μπάσο, μαζί με το πιο τρελό σαξόφωνο που ακούσαμε ποτέ, δημιούργησαν έναν μοναδικό συνδυασμό που, κυριολεκτικά, συγκλόνισε τον κόσμο της μουσικής! Εκείνοι που έχουν δεδηλωμένα επηρεαστεί από αυτούς είναι αμέτρητοι. Από τους Cramps, τους Fuzztones, τους Nomads, τους Dead Boys, τους Fall και τους Last Drive μέχρι τον Bruce Springsteen, τους Nirvana, τους Mudhoney και τους White Stripes, η σειρά των καλλιτεχνών των οποίων ο ήχος οφείλει τα μέγιστα στο μεγάλο αυτό συγκρότημα είναι πραγματικά... απέραντη!

Πριν από περίπου έναν χρόνο, οι Sonics επισκέφτηκαν την Αθήνα για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του 5ου “Athenaeum Cave”, του ετήσιου mod / 60’s happening που πραγματοποιεί το Belle Vue . Οι πρώτοι ήχοι που βγήκαν από την κιθάρα του Larry Parypa, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, ήταν πραγματικά ανατριχιαστικοί! Το “He’s Waiting” αποτέλεσε το ξεκίνημα ενός απίστευτου 75λεπτου κρεσέντο, κατά τη διάρκεια του οποίου συνειδητοποιήσαμε τι σημαίνει αληθινό rock ‘n’ roll στην πιο απόλυτη μορφή του. Όσοι βρέθηκαν στο Gagarin 205, εκείνη τη βραδιά ή την επομένη, ξέρουν καλά το τι συνέβη.

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι απέναντι σε κάθε είδους επανασυνδέσεις και επανεμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων του παρελθόντος είδαν τις όποιες επιφυλάξεις τους να αίρονται με τον πιο εμφατικό τρόπο, μπροστά σε αυτή την μοναδική παρέα των πέντε αειθαλών εξηντάρηδων μουσικών, οι οποίοι μας προσέφεραν μία από τις καλύτερες και απολαυστικότερες συναυλιακές εμπειρίες που είχαμε ποτέ την ευκαιρία να αποκομίσουμε. Οι άνθρωποι διαθέτουν την ψυχή που δεν έχουν 1000 νέες μπάντες μαζί. Απλά, συγκινητικοί.

Η τωρινή σύνθεση των Sonics:

Gerry Roslie – φωνητικά / πλήκτρα
Larry Parypa – κιθάρα
Rob Lind – τενόρο σαξόφωνο
Ricky Lynn Johnson (ex-Wailers) – drums
Freddie Dennis – μπάσο / φωνητικά

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00. Η βραδιά θα ξεκινήσει με την εμφάνιση special guests. Σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει σύντομα.

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 30 ευρώ. Η προπώληση ξεκινάει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, Αθήνα / Τηλ: 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543 / Website: www.gagarin205.gr

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, οι Sonics θα εμφανιστούν στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.