Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Το Τραγούδι της Γης»

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανοίγει τις πόρτες του Θεάτρου του και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν την παράσταση «Το Τραγούδι της Γης» τα πρωινά κάθε Κυριακής από 10 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:30. Πρόκειται για μία οικολογική, θεατρική παράσταση για παιδιά από την εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Λώτινος Ήλιος». Η εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Λώτινος Ήλιος» για δύο χρόνια ταξίδεψε με «Το Τραγούδι της Γης» σε θέατρα όλης της Ελλάδας, παίζοντας αποκλειστικά για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η παράσταση είναι ένας ύμνος στη Μητέρα Γη. Ένα τρυφερό τραγούδι που αγκαλιάζει όλα τα πλάσματα προτάσσοντας το «Εμείς» αντί του «εγώ». Ένας παιάνας που αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση. Συντονισμένη με τον ρυθμό της παιδικής φαντασίας με το χιούμορ, τις εκπλήξεις και το σφρίγος της συνεπαίρνει τα παιδιά. Επιβλητικές μάσκες, γιγάντιες κούκλες και πολύχρωμες σκιές συναντούν την εκφραστικότητα των ηθοποιών μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορού, ενώ η σκηνοθεσία εντάσσει τα παιδιά στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν με ενθουσιασμό και πάθος.

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος, ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Μητέρα Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!». Το παιδί πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.
Όταν συναντιέται με τον δράκο, αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από το χαρούμενο Ανακυκλωτή που με φαντασία μεταμορφώνει, «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα.. αντιμετωπίζει το δικό του Δράκο της Αδιαφορίας και ελευθερώνει το «Τραγούδι της Γης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.