Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

«Η Νίκαια έχει και ελπίδα και μέλλον. Μαζί αποφασίζουμε, μαζί υλοποιούμε»

«Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Με την οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο και με το ΔΝΤ στη χώρα να μας επιβάλει όλο και σκληρότερα μέτρα, ο πολίτης σήμερα υποφέρει από την ακρίβεια, την ανεργία, την ανασφάλεια για το αύριο το δικό του και των παιδιών του.
Σε αυτό το κακό σκηνικό, έρχεται να προστεθεί για το δημότη της Νίκαιας και η εφιαλτική κατάσταση της καθημερινότητάς του, εξαιτίας της αδυναμίας και της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να λύσει έστω και ένα από τα προβλήματα της πόλης».

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, υποψήφιος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, του 11ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, συνεχίζει:

«Ο κάτοικος της Νίκαιας σήμερα ζει σε μια πόλη γεμάτη σκουπίδια. Το πράσινο είναι αφημένο στην τύχη του, τα πεζοδρόμια σε κακή κατάσταση, η επικοινωνία δημοτών - δημοτικής αρχής και η δημοκρατία στην πόλη ανύπαρκτες.
Αν σε αυτά προστεθεί η τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, που ήδη χρωστά περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Νίκαια είναι ήδη στη χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ στην ιστορία της».

Ο επί μια 16ετία απόλυτα πετυχημένος -κατά γενική ομολογία- Δήμαρχος Ρέντη, δεν θα μπορούσε όμως να μην αναφερθεί και στην εύλογη ερώτηση - απορία, γιατί να θέλει κάποιος σήμερα να γίνει Δήμαρχος μιας πόλης σε τόσο κακή κατάσταση ; Με ένα τέτοιο δημοσιονομικό χρέος της χώρας και με ένα αντίστοιχο δημοτικό χρέος πώς μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη του Δήμου ; Μπορεί κανείς να ελπίζει βάσιμα ότι θα αντιστραφούν όσα αρνητικά περιγράφονται παραπάνω ;

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης απαντάει λοιπόν στο ερώτημα:

«Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη. Η Νίκαια έχει και Ελπίδα και Μέλλον. Με πολλή αγάπη γι' αυτήν, με συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης, με βαθιά γνώση της Αυτοδιοίκησης και πάνω απ' όλα με πολλή δουλειά, μπορούμε να αλλάξουμε την καταστροφική πορεία στην οποία έβαλαν την πόλη.

Το καλύτερο για μας διαβατήριο και η μεγαλύτερη εγγύηση για τα όσα μπορούμε ν' αλλάξουμε στη Νίκαια, είναι τα όσα πετύχαμε στον Ρέντη στις 4 τελευταίες 4ετίες.
Όταν αναλάβαμε τον Δήμο Ρέντη το 1994, η κατάσταση δεν ήταν καθόλου ρόδινη. Σήμερα που έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος νοιώθουμε απόλυτη ικανοποίηση με τα όσα έχουμε πετύχει. Τα σχόλια μάλιστα όλων όσων έχουν παρακολουθήσει την προσπάθειά μας και τα αποτελέσματά της, μας δίνουν την δύναμη να ξεκινήσουμε με ακόμα μεγαλύτερα όνειρα και στόχους, την ακόμα πιο δύσκολη προσπάθεια μας στη Νίκαια. Και να είναι όλοι σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».

Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στην «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη», στους κοινούς στόχους των δύο πόλεων που ενώνονται:

«Η "Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη" συγκροτήθηκε από πολίτες και των δύο Δήμων που συνενώθηκαν με το σχέδιο "Καλλικράτης" και θα πρέπει στα επόμενα χρόνια να λειτουργήσουμε και να ζήσουμε μαζί, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του παρελθόντος, να νιώσουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες ο ένας του άλλου, να ξεπεράσουμε στείρους τοπικισμούς και να βρούμε την κοινή μας συνισταμένη, καθώς το μέλλον μας είναι πια κοινό.
Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, ξεπερνώντας τη μιζέρια που κάποιοι, πολύ συνειδητά έβαλαν στην ψυχή και τη ζωή των δημοτών.

• Να αναπτύξουμε την πόλη μας οικονομικά, πνευματικά, κοινωνικά.
• Να δημιουργήσουμε κοινωνικές δομές και δίκτυα αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, αυτή τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης.
• Να βρούμε τρόπους που θα αναπτύξουν τις πρωτοβουλίες των πολιτών, τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό, ώστε να αποκατασταθεί ο κοινωνικός ιστός της πόλης που έχει διαρραγεί.
• Να ξεπεράσουμε το δημαρχοκεντρικό σύστημα αυτοδιοίκησης, αναπτύσσοντας τη δημοκρατία σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της πόλης, με σύνθημα: ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ - ΜΑΖΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Έχουμε απόλυτη γνώση των μεγάλων προβλημάτων που καλούμαστε να λύσουμε. Είμαστε άλλωστε μαθημένοι και μεγαλωμένοι μέσα σε τέτοιες καταστάσεις. Έχουμε όμως και τις εφικτές λύσεις για να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Από τα τέλη Μαϊου περπατάμε καθημερινά δρόμο - δρόμο ολόκληρη τη Νίκαια σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Το πρόγραμμά μας θα το επαναλάβω -παρά τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός- είναι ολοκληρωμένο και κυρίως εφικτό. Ένα πρόγραμμα άλλωστε που συνεχώς εμπλουτίζεται για να πάρει την τελική του μορφή, μέσα από τις συνελεύσεις και τις συζητήσεις που θα κάνουμε με τους κατοίκους, τους Φορείς και με όλες τις επαγγελματικές τάξεις
Ο ενιαίος Δήμος Νίκαια - Ρέντη έχει και Ελπίδα και Μέλλον. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε να δώσουμε στους Πολίτες όλα όσα δικαιούνται να έχουν και πρέπει επιτέλους να τους τα προσφέρει η Πόλη τους».

Αναδημοσιευση απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.