Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Με περιορισμούς τα κινητά στα παιδιά

Ναι, αλλά υπό όρους και περιορισμούς, απαντούν οι ειδικοί στο επίμονο αίτημα των παιδιών από μικρή ηλικία για κινητό τηλέφωνο. Αρκεί να έχει τον ρόλο ενός χρήσιμου εργαλείου και όχι ενός αξεσουάρ.

Πολλοί γονείς ισχυρίζονται ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής δείχνει επιβεβλημένη πολλές φορές την ύπαρξη κινητού τηλεφώνου ακόμη και στη σχολική τσάντα ενός δεκάχρονου παιδιού. Την ίδια ώρα όμως, η δημοσίευση επιστημονικών άρθρων δημιουργεί φόβους ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου από μικρή ηλικία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των μικρών παιδιών.

«Η χρυσή τομή είναι πάντα η καλύτερη λύση» απαντούν επιστήμονες του UCLA, οι οποίοι για έναν χρόνο μιλούσαν με μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

«Ολοένα και περισσότεροι γονείς εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα και έτσι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την καθημερινότητα των παιδιών τους. Τι ώρα τελείωσε το μάθημα της ξένης γλώσσας, αν αρρώστησε ο δάσκαλος του πιάνου και τι θα κάνει το παιδί την ώρα που ξαφνικά βρίσκεται χωρίς απασχόληση στον δρόμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποδειχθεί άκρως εξυπηρετικό» διαπιστώνει η έρευνα των ειδικών.

Το αίτημα των παιδιών όμως δεν έχει το ίδιο κίνητρο. Όταν ολοένα και περισσότεροι συμμαθητές σου έχουν κινητό τηλέφωνο, και μάλιστα συγκεκριμένα μοντέλα και χρώματα, είναι δύσκολο να τους πείσεις ότι η απόφαση των δικών σου γονιών να μη σου πάρουν τηλέφωνο είναι η σωστή.

«Μάθετε, λοιπόν, στα παιδιά σας τη χρησιμότητα του κινητού τηλεφώνου και αφήστε τα να τα κρατούν, όταν μπορεί να χρειαστούν» τονίζεται στην έρευνα για να διευκρινιστεί στη συνέχεια: «Όταν πάνε βόλτα με τους φίλους τους, μπορούν να έχουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνο, για να μας ειδοποιήσουν, αν χρειαστεί. Όταν όμως βρίσκονται στο σπίτι ή μαζί με τους γονείς τους, τότε δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να είναι ανοιχτά τα τηλέφωνά τους».

Αναδημοσίευση από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.