
1. ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 14-03 13
Το διασημότερο παραμύθι σε σύγχρονη εκδοχή σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.Το μύθο της Σταχτοπούτας και το ταξίδι του στο χρόνο παρουσιάζει, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια η 5η Εποχή/Τέχνης στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ.Το έργο, βασισμένο στη γνωστή Σταχτοπούτα του Σαρλ Περό, φιλοδοξεί να ερμηνεύσει το μύθο μέσα απ’ το βλέμμα του εικοστού πρώτου αιώνα ενώ η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη φιλοδοξεί να διατηρήσει τη διαχρονικότητα και τη φρεσκάδα του ανιχνεύοντας δρόμους που συνδυάζουν το σύγχρονο με το κλασικό προσφέροντας ένα σκηνικό θέαμα με έμφαση στον καθαρό σκηνικό λόγο. Οι θεατές θα συναντήσουν στην παράσταση τόσο το θέατρο όσο και το μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, την όπερα, το μιούζικαλ, το τραγούδι, το κουκλοθέατρο και το video art. Μουσικές από τα ομώνυμα μπαλέτα των Σ. Προκόφιεφ και Γ. Στράους συνυπάρχουν με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που έγραψε για τις ανάγκες της παράστασης ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου. Στόχος της παράστασης να φορτίσει την ευαισθησία του παιδιού μυώντας το σ’ έναν κόσμο των τεχνών και δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για το θέατρο για παιδιά , αλλά και σε θεατές κάθε ηλικίας, απαλλαγμένη από τηλεοπτικά κακέκτυπα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Μουσική Σ. ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ - Γ. ΣΤΡΑΟΥΣ- Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφίες ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Video Αrt ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνεργάτης σκηνοθέτης ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Διεύθυνση παραγωγής ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Παίζουν οι ηθοποιοί:
MΑΡΙΑΝΘΗ ΦΩΤΑΚΗ- ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ – ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ - ΑΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ – ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ- ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ - ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΤΑΞΑ – ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ
Παραστάσεις : Σάββατο 3 μ.μ.
Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων
13€, Παιδικό: 10€
Θέατρο ΚΑΠΠΑ - Κυψέλης 2, : 210-8831068
Προπώληση εισιτηρίων : www.ticketservices.gr
ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ | - ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ | 3-0 |
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 1 αγώνα)
1.Ηλυσιακός 3 (3-0)
2.Ρέθυμνο 3 (3-0)
3.Φιλία 2 (3-2)
4.Αθλεση Ηρακλείου 1 (2-3)
5.Πετρούπολη 1 (0-3)
6.Απολλώνιος 0 (0-3)
Ο κ. Στάινερ κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ετήσια διάλεξη του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου με θέμα «Προς μια Πράσινη Οικονομία: ευκαιρίες για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» εξέφρασε και την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες, αλλά ότι η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Πιστεύει, τέλος, ότι παρά την κρίση κυβερνητικού χρέους, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κοιτάξουν τις στρατηγικές επενδύσεις για τις αυριανές αγορές και τις θέσεις εργασίας του αύριο, επιλέγοντας την οδό της μετάβασης σε μια «πράσινη» οικονομία.«Στο Κανκούν πρέπει να δούμε ακριβείς αριθμούς και δεσμεύσεις ότι αυτά τα 30 δισεκατομμύρια που οι χώρες υποσχέθηκαν στην περυσινή Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη έχουν μπει πραγματικά στο τραπέζι και είναι διαθέσιμα. Μπορούμε, επιπλέον, να σημειώσουμε πρόοδο στο θέμα των δασών, τα οποία είναι ο πιο οικονομικά αποδοτικός τρόπος δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα. Η μείωση των εκπομπών μέσω του προγράμματος για την αντιμετώπιση της αποδάσωσης είναι κρίσιμης σημασίας βραχυπρόθεσμη δράση, η επιτάχυνση της οποίας πρέπει να εξασφαλιστεί. Και ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε την προεργασία, ώστε μετά από ένα χρόνο όταν συναντηθούμε στο Γιοχάνεσμπουργκ, να επιστρέψουμε στη διαπίστωση της ανάγκης πως χρειαζόμαστε μια συμφωνία-πλαίσιο που θα επιτρέπει στις χώρες να λένε: «εντάξει, αν εγώ κινηθώ γρηγορότερα, ξέρω ότι κι εσύ θα κινηθείς γρηγορότερα». «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, για την ώρα, είναι, ωστόσο, η έλλειψη δίκαιης και αμερόληπτης εμπιστοσύνης. Αν αυτό δεν υπάρχει αυτό, δεν εξασφαλίζεις συμφωνία», τόνισε ο Αχίμ Στάινερ.
Για το ρόλο των Η.Π.Α. στην επίτευξη συμφωνίας για το κλίμα, επεσήμανε ότι «αν ο μεγαλύτερος ρυπαντής, δεν καταστεί η ατμομηχανή για μια παγκόσμια κλιματική πολιτική και εταιρική σχέση, οι διαπραγματεύσεις θα επηρεαστούν αρνητικά». Διαπιστώνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν προχωρούν σε δράσεις, καθώς επενδύουν μεγάλα ποσά σε περισσότερο αποδοτική ενέργεια από ανανεώσιμες. Η εξέλιξη των ενδιάμεσων εκλογών κάνει τις διαπραγματεύσεις πιο δύσκολες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν, εκτιμά ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.Αναγνωρίζει, παράλληλα, ότι λόγω των δημοσιονομικών εμποδίων, οι περισσότερες κυβερνήσεις στον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με μείζονα πρόκληση. Υπενθύμισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ το συνολικό ύψος των πακέτων τόνωσης της οικονομίας παγκοσμίως ανήλθε σε τρία τρισ. δολάρια, ένας αριθμός χωρών επένδυσε σε πράσινες τεχνολογίες σημαντικό μέρος των πακέτων τόνωσης των οικονομιών τους.
«Κατά συνέπεια, πιστεύω ότι ακόμη και σε μια περίοδο αυστηροποίησης της δημοσιονομικής πολιτικής και διαχείρισης της κρίσης χρέους, οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε ιδιαίτερα στρατηγικές επιλογές όσον αφορά το πώς διαθέτουν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, όχι μόνον για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χθες αλλά και επενδύοντας στην ικανότητα της οικονομίας να ανακάμψει για το αύριο», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στάινερ.
«Νομίζω ότι εδώ είναι που οι σκεπτικιστές για την κλιματική αλλαγή και οι λοιποί αμφισβητίες πρέπει να σταθούν και να πουν στο εαυτό τους ότι, ακόμη και αν δεν κατέχουμε την τέλεια γνώση ούτε έχουμε και την ικανότητα να κατανοήσουμε ακριβώς το τι θα συμβεί, στην περίπτωση που οι κίνδυνοι για αυτές τις αλλαγές είναι αρκούντος πραγματικοί τότε πρέπει να αρχίσουμε να δρούμε σήμερα», κατέληξε ο διευθυντής του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ | -ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ | 0-3 |
Οι επιστήμονες υπολόγισαν πως μειώνοντας κατά 3.000 χιλιοστόγραμμα την πρόσληψη αλατιού την ημέρα στην εφηβική ηλικία, θα μπορούσε να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης υπέρτασης από 30% έως 43% στην ενήλικη ζωή.
Επιπλέον, με λιγότερο αλάτι στην καθημερινή τους διατροφή, οι έφηβοι στο μέλλον μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 14% και εγκεφαλικού κατά 6%. «Το βασικό που πρέπει να γίνει από την εφηβική ηλικία είναι να εκπαιδευτούμε, ώστε οι γεύσεις μας να μη χρειάζονται πολύ αλάτι» εξηγεί ο Kirsten Bibbins-Domingo, υπεύθυνος της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας.
27 δημοτικοί σύμβουλοι συνολικά για τον συνδυασμό του κ. Ιωακειμίδη, 10 του κ. Λογοθέτη, 4 του κ. Μπενετάτου, 2 του κ. Βρεττάκου, ο κ. Μαρωνίτης και ο κ. Παπαδόπουλος θα απαρτίζουν το νέο 45μελές Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Αναδημοσίευση από τοΣτις 14 Νοεμβρίου 1973 φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και άρχισαν διαδηλώσεις εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος. Καθώς οι αρχές παρακολουθούσαν αμέτοχες, οι φοιτητές που αυτοαποκαλούνταν «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», οχυρώθηκαν μέσα στο κτίριο της σχολής επί της οδού Πατησίων και ξεκίνησαν τη λειτουργία του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου. Ο πομπός κατασκευάστηκε μέσα σε λίγες ώρες στα εργαστήρια της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από τον Γιώργο Κυρλάκη. Το, πλέον ιστορικό, μήνυμά τους ήταν: «Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία». Εκφωνητές του σταθμού ήταν η Μαρία Δαμανάκη, ο Δημήτρης Παπαχρήστος και ο Μίλτος Χαραλαμπίδης.
Στις 3 π.μ. της 17ης Νοεμβρίου αποφασίζεται από την μεταβατική κυβέρνηση η επέμβαση του στρατού και ένα από τα τρία άρματα μάχης που είχαν παραταχθεί έξω από τη σχολή, γκρεμίζει την κεντρική πύλη. Όπως φαίνεται και στο ιστορικό φιλμ που τράβηξε παράνομα Ολλανδός δημοσιογράφος, το άρμα μάχης AMX 30 έριξε την σιδερένια πύλη τη στιγμή που επάνω βρίσκονταν ακόμα φοιτητές. Ο σταθμός του Πολυτεχνείου έκανε εκκλήσεις στους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους και στη συνέχεια ο εκφωνητής απήγγειλε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Η μετάδοση διακόπηκε με την είσοδο του άρματος στον χώρο της σχολής. Οι φοιτητές βλέποντας το άρμα μάχης να εισβάλλει, ακολουθούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνουν την πόρτα του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη και αρχίζουν να εξέρχονται μαζικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται στους φοιτητές, την έξοδο των οποίων αποφασίζουν (σύμφωνα και με το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά) να περιφρουρήσουν κάποιοι από τους στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις επενέβησαν και εναντίον των αστυνομικών που βιαιοπραγούσαν στους φοιτητές. Πολλοί φοιτητές βρίσκουν καταφύγιο σε γειτονικές πολυκατοικίες. Ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας ανοίγουν πυρ από γειτονικές ταράτσες, ενώ άνδρες της ΚΥΠ καταδιώκουν τους εξεγερθέντες.1970: Παναθηναϊκός 1971: Παναθηναϊκός 1972: Παναθηναϊκός 1973: Παναθηναϊκός 1974: ΖΑΟΝ 1975: ΖΑΟΝ 1976: ΖΑΟΝ 1977: Παναθηναϊκός 1978: Παναθηναϊκός 1979: Παναθηναϊκός 1980: ΖΑΟΝ 1981: ΖΑΟΝ 1982: Παναθηναϊκός 1983: Παναθηναϊκός 1984: Φιλαθλητικός 1985: Παναθηναϊκός 1986: Φιλαθλητικός 1987: Φιλαθλητικός 1988: Παναθηναϊκός 1989: Ιωνικός Ν.Φ. | 1990: Παναθηναϊκός 1991: Παναθηναϊκός 1992: Παναθηναϊκός 1993: Παναθηναϊκός 1994: Ιωνικός Ν.Φ. 1995: Βριλήσσια 1996: Βριλήσσια 1997: Βριλήσσια 1998: Παναθηναϊκός 1999: Βριλήσσια 2000: Παναθηναϊκός 2001: Πανελλήνιος 2002: Πανελλήνιος 2003: Φιλαθλητικός 2004: Βριλήσσια 2005: Παναθηναϊκός 2006: Παναθηναϊκός 2007: Παναθηναϊκός 2008: Παναθηναϊκός |
ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ | ΓΣ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ | 2/12/10 |
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ | - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ | 0-3 |
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Νικαιώτες και σε όλους τους Ρεντιώτες που μας εμπιστεύτηκαν. Νοιώθουμε πολλή μεγάλη την ευθύνη στις πλάτες μας, αλλά να είναι όλοι σίγουροι ότι θα σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Το σχεδόν 61% είναι μια τεράστια τιμή για μένα προσωπικά, αλλά και για την "Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη"».
Λόγια του Γιώργου Ιωακειμίδη, του πρώτου δημάρχου του ενιαίου δήμου Νίκαιας - Ρέντη, που κέρδισε και την εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, με το ιδιαίτερα άνετο 60,36%.
«Ξέρουμε πολύ καλά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νίκαια. Έχουμε
όμως και τις γνώσεις και την εμπειρία, αλλά και τους ανθρώπους που μπορούν να
δώσουν τις αναγκαίες λύσεις, να κάνουν τις σωστές επιλογές, έτσι ώστε να έρθουν
καλύτερες μέρες για τους πολίτες της, τους συμπολίτες μας στην ενιαία πια πόλη».
Ο εν ενεργεία δήμαρχος Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, φανερά χαρούμενος, συνέχισε:
«Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πιάσαμε
ήδη δουλειά, έστω κι αν απομένει ενάμιση μήνας μέχρι την επίσημη ανάληψη των
καθηκόντων μας. Ξέραμε τα χρόνια προβλήματα της πόλης από πιο μακριά, τους
τελευταίους μήνες τα ζήσαμε από κοντά και τώρα ήρθε η ώρα να τα λύσουμε.
Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολη η προσπάθειά μας. Δεν ήταν όμως ούτε όταν
αναλάβαμε τον Ρέντη, το 1994. Τώρα όμως, 16 χρόνια μετά, νοιώθω πραγματικά
υπέροχα βλέποντας το σχεδόν 88% που πήραμε στον Ρέντη, αν και είμαστε στην 5η
τετραετία μας. Είναι η ιδανικότερη επιβράβευση του έργου μας όλα αυτά τα χρόνια».
Έστειλε όμως και μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες:
«Θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας, όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, όλους
όσους μπορούν να συστρατευτούν σ' αυτήν την δύσκολη αποστολή. Θέλουμε να
ενεργοποιήσουμε όλους τους πολίτες που αγαπούν την πόλη τους. Χρειαζόμαστε
δίπλα μας κι αυτούς που δεν ήρθαν να ψηφίσουν, όλους εκείνους που έχουν
απογοητευθεί με όσα δεν έγιναν στη Νίκαια.
Η ανοιχτή μας πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνει όμως εκείνους που δεν έκαναν
έντιμο προεκλογικό αγώνα, εκείνους που προτίμησαν χτυπήματα κάτω από την
ζώνη, που έθεσαν διχαστικά και ανούσια διλλήματα στην πόλη. Για όλους αυτούς το
τελικό αποτέλεσμα ήταν η καλύτερη και τελική απάντηση των πολιτών».
Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και παράλληλα με θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ' ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής.
Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και πολλοί άλλοι φίλοι τους. Μια μέρα φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους, ενώ θα ληφθεί υπ' όψιν και το περιβάλλον.
Οι Μεγαλομπουκίτες ενθουσιάζονται και αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό και το βραβείο. Οι Χημικοχωρίτες όμως - ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους - καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο.
Tο έργο , που ανεβαίνει στο «Θέατρο Ημέρας» έχει γράψει η Λένα Τερκεσίδου και απευθύνεται σε παιδιά από δυόμισι ετών.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή ώρα 5:00 μ.μ. Γενική είσοδος: 10 €, Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, fax: 210 6923470, www.theatro-imeras.gr, e-mail: info@theatro-imeras,gr
Για ποιό ντέρμπυ μιλάγανε τόσο καιρό τα παπαγαλάκια? Η διαφορά ήταν σαρωτική, παρά την μεγάλη αποχή που παρατηρήθηκε και στα δικά μας εκλογικά κέντρα. Οι Νικαιώτες έκαναν την καλύτερη επιλογή για τον Δήμος μας, επιλέγοντας τον κ. Γ. Ιωακειμίδη, έναν δήμαρχο που έχει δείξει έμπρακτα τα έργα του και δεν έμεινε μόνο στα λόγια και τις υποσχέσεις. Από μέρους μας να ευχηθούμε στον Δήμαρχο του Δήμου Νίκαια-Ρέντη καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που τον περιμένει.
Οπως το 2006 έτσι και εφέτος η Ρωσία λύγισε την Βραζιλία στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Παγκόσμια πρωταθλήματος. Οπως το 2006 έτσι και το 2010 η Ρωσία επικράτησε στο τάι μπρέικ με 3-2 (21-25, 25-17, 20-25, 25-14, 15-11) σε 118΄ έχοντας μεγάλη πρωταγωνίστρια την Εκατερίνα Γκάμοβα η οποία σημείωσε 35 πόντους!
Η Βραζιλία προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ αλλά μετά το 3ο σετ έμεινε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να κόψει με τίποτα την μεγάλη Γκάμοβα.Ο αγώνας έγινε στο στάδιο Γιογιόκι παρουσία 8.200 θεατών. Η Ρωσία μετά την διάσπαση της ΕΣΣΔ είναι πάντα μέσα στα μετάλλια. Το 1994, το 1998 και το 2002 πήρε το χάλκινο και το 2006 και το 2010 το χρυσό.Η Βραζιλία χάνει για 3η φορά σε τελικό μετά το 1994 (έχασε από την Κούβα) και το 2006.
Διαιτητές: Κουν Κιμ (Κορέα), Ακιχίτο Τάνο (Ιαπωνία).
ΡΩΣΙΑ (Κουζιούτκιν): Μποροντάκοβα 6π., Περεπέλκινα 13, Σάσκοβα 14, Γκάμοβα 35, Στάρτσεβα 6, Κοσέλεβα 10 / Κριούσκοβα (λ), Μακνό, Γκοντσάροβα.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Γκιμαράεζ): Κλαουντίνο Φαμπιάνα 9π., Μενέζες Ταϊσα 9, Ζακλίν Καρβάλιο 16, Ναταλία Περέιρα 18, Σέιλα Κάστρο 26, Γιοσέφα Φαμπιόλα 2 / Ντε Ολιβέιρα Φαμπιάνα (λ), Γκονζάγκα 1, Σίλβα, Λινς.
Στον μικρό τελικό, η διοργανώτρια Ιαπωνία επιβλήθηκε με 3-2 σετ επί των ΗΠΑ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.