Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.00 στην πλατεία Ομονοίας.

Στην απεργία, συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έχει αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.

Συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Εκκρεμεί η απόφαση των εργαζομένων στο τραμ.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, πλην των λεγομένων Κοινωνικών Αναγκών. Η απεργία της Πέμπτης θα επηρεάσει και τα δρομολόγια της Τετάρτης, γι' αυτό το κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Απεργούν επίσης οι ναυτεργάτες και οι λιμενεργάτες.

Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.