Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ.

Το σωματείο μας δίνει συγχαρητήρια στον Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ για το κείμενο που δημοσιεύει στο drapetsonavolley.blogspot.com και στηρίζει την κίνηση ''Φίλοι του βόλεϊ' για να έχει μέλλον το άθλημα που υπηρετούμε.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Για σήμερα 15 Μαΐου είχε προγραμματιστεί η γ.σ. της Ε.Ο.ΠΕ. με αποκλειστικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού. Ενός καταστατικού το οποίο υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων και είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ως κίνηση ΄΄Φίλοι του βόλεϊ΄΄, ότι θα τροποποιούσαμε.
Αυτό λοιπόν επιχειρήθηκε σήμερα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα διοικητικά της Ε.Ο.ΠΕ. Να σημειώσω σ΄ αυτό το σημείο, ότι οι κυριότερες τροποποιήσεις, αναφέρουν ότι :
1.Καταργείται το 50% των ψήφων που χρειάζεται ένας σύμβουλος για να εκλεγεί, διάταξη η οποία μας είχε ταλαιπωρήσει στο παρελθόν με διοικήσεις Πρωτοδικείου και με διπλή εκλογική αναμέτρηση και εφαρμόζεται μια μορφή απλής αναλογικής.
2. Περιορίζει τη θητεία του Πρόεδρου, σε δύο τετραετίες.
3. Εξαφανίζει τη διάταξη περί μόνιμης κατοικίας του Πρόεδρου, στην Αττική. Σημειώνεται ότι μ΄αυτή τη διάταξη εξυπηρετείται ο κ. Μαυρομμάτης, ως μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Πρόεδρος.
Για τις τροποποιήσεις αυτές, υπήρχε από χθες ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δ.σ.
Σε επίμονες ερωτήσεις μου κατά τη διάρκεια του δ.σ. προς τον κ. Μαυρομμάτη, αν η παράταξη του αύριο στη γ.σ., ψηφίσει την τροποποίηση, η απάντηση του, ήταν ότι δε θεωρεί το παρών δ.σ. νόμιμο να αποφασίσει και εισηγηθεί την τροποποίηση. Όμως με μια ακόμα αντίθεση του, στην πορεία του στην Ε.Ο.ΠΕ., κατά τη διάρκεια του δ.σ., συμμετείχε στη συζήτηση του θέματος, πρότεινε, απαντούσε και έφυγε ικανοποιημένος με την πρόταση μου να εξαιρεθεί η διάταξη περί μόνιμης κατοικίας του Πρόεδρου να είναι η Αττική.
Κατά τη διάρκεια του ίδιου δ.σ., άλλη μία φορά προσπάθησα μαζί με τον Πρόεδρο κ. Μελισσουργό και του προτείναμε συναινετική λύση, η οποία προέβλεπε να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές για 4 κενές θέσεις του δ.σ. με άτομα κοινής αποδοχής, Πρόεδρο κοινής αποδοχής, ψήφιση του καταστατικού και προκήρυξη εκλογών άμεσα μετά την έγκριση του. Αυτή η πρόταση σκοπό είχε να μην ταλαιπωρηθεί το ελληνικό βόλεϊ με διπλή ή τριπλή εκλογική μονομαχία για 8 - 9 μήνες, διάρκεια στην οποία κανένας δε θα ασχολούνταν με το άθλημα, αλλά μόνο ψηφοθηρικά θα ενεργούσε. Απεναντίας θα είχαμε μια συνδιοίκηση και εύκολα το ελληνικό βόλει θα οδηγούνταν σε σταθερούς δρόμους ανάπτυξης.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, χωρίς καμιά δικαιολογία.
Άμεσα του δηλώσαμε, ότι αναλαμβάνει ιστορική προς το άθλημα ευθύνη, οδηγώντας το στο αδιοίκητο.
Έτσι φτάσαμε στο πρωινό της γ.σ., όπου εκεί αντιμετωπίσαμε μια μαζική παρουσία μελών της παράταξης Μαυρομμάτη απ΄ όλη την Ελλάδα, χωρίς την ανάλογη κοινοτοποίηση από μεριάς μας - και γιατί άλλωστε;- με τραμπουκισμούς από τα πρωτοπαλίκαρα της αντιπολίτευσης, με αποδοκιμασίες, με φωνές, με Πρόεδρο γ.σ. που ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα δε θα έβαζαν και με το κ. Μαυρομμάτη απαθή να παρακολουθεί τα κατορθώματα τους και να χαμογελά για το διαφαινόμενο θρίαμβο, αδύναμο να επιβληθεί και όμηρο των στελεχών της διοίκησης Μπελιγράτη, οι οποίοι διψούν για ρεβάνς.
Βέβαια μετά απ΄ αυτά ούτε λόγος να γίνεται για καταστατικό, στη συζήτηση του οποίου δε μπήκαμε ποτέ.
Κάτω λοιπόν απ΄ αυτή την αφόρητη πίεση η οποία λίγο έλειψε να μας οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις, τα στελέχη της διοίκησης υποβάλαμε την παραίτηση μας και τώρα πια το Πρωτοδικείο θα κληθεί να διορίσει προσωρινή διοίκηση για τη διενέργεια εκλογών.
Συμπερασματικά λοιπόν, η πρεμούρα κατάληψης της εξουσίας από τον κ. Μαυρομμάτη, οδηγεί το βόλεϊ σε κενό εξουσίας για μεγάλο διάστημα και με τη μη ψήφιση του καταστατικού, δυστυχώς θα έχουμε μακριά εκλογική μονομαχία.
Ο κ. Μαυρομμάτης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, για την αυριανή εικόνα του ελληνικού βόλεϊ, με τη μη αποδοχή των συναινετικών προτάσεων μας.
Η βεβαιότητα νίκης που έχει τώρα η πλευρά του, γρήγορα θα εξαλειφθεί μόλις αρχίσουν να γίνονται γνωστά τα ονόματα που έχουν πλαισιώσει την κίνηση ΄΄Φίλοι του βόλεϊ΄΄, η οποία βέβαια θα είναι και νικήτρια για μια ακόμα φορά των εκλογών, απαλλαγμένη πια από τα φθοροποιά και αναποτελεσματικά στοιχεία.
Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.