Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα νίκησε 3-1 την Φινλανδία και προκρίθηκε στα μπαράζ με αντίπαλο την Τουρκία


Παίζοντας χωρίς άγχος, η Ελλάδα επικράτησε 3-1 (25-16, 17-25, 23-25, 20-25) της Φινλανδίας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στο β' τουρνουά του Β' προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε τη 2η θέση (είχε προκριθεί στα μπαράζ ούτως ή άλλως από τη στιγμή που η Μ. Βρετανία απέσπασε σετ από τη Λετονία το απόγευμα της Κυριακής) και το Σεπτέμβριο (4-11/9) θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του Ε' ομίλου Τουρκία σε διπλούς αγώνες για μία θέση στη διοργάνωση της Αυστρίας και Τσεχίας.

Δηλώσεις από το Ελλάδα-Φινλανδία 3-1

Ο Γιούκα Λέχτονεν (αρχηγός Φινλανδίας) σχολίασε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα που κέρδισε με 3-1. Παίξαμε πολύ άσχημα σήμερα και δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο το παιχνίδι. Είχαμε και ένα τραυματισμό που μας αποσυντόνισε. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία».
Ο Δημήτρης Τζούριτς από την πλευρά του είπε: ««Συγχαρητήρια στην Φινλανδία για την πρώτη θέση και την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Εμείς δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι και σίγουρα μπορούμε καλύτερα. Η Φινλανδία είναι μια πολύ καλή ομάδα κι αν και δεν έπαιξε με όλους τους βασικούς, ήταν σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε».Ο προπονητής της Φινλανδίας Μάουρο Μπερούτο υπογράμμισε: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γι αυτούς. Τους εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια και ειδικά στα προκριματικά του Σεπτεμβρίου. Για τον αγώνα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στον δεύτερο πασαδόρο (σ.σ. Τεβαπόρτι) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να παίξει και αυτό το παιδί.

Ο Γκόρντον Μέιφορθ δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Φινλανδία ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και της εύχομαι καλή επιτυχία στο World League. Σαν προπονητής μισώ τους τραυματισμούς και αυτό που έγινε στο παιχνίδι ήταν ένα πολύ άτυχο περιστατικό. Σήμερα έπρεπε να βγούμε και να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε χτες. Η Φινλανδία δεν έπαιξε με τη βασική της ομάδα αλλά ήταν πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε και κόντρα σ’ αυτήν την εξάδα. Ειδικά ο Ρουμελιώτης είχε ένα πολύ εμπνευσμένο παιχνίδι».
Για το ευρωπαϊκό Λιγκ, είπε: ««Θέλω να κερδίσουμε τη διοργάνωση και να παίξουμε στο World League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.