Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σημαντικές αλλαγές... στο φιλέ

Με οριακή πλειοψηφια ψήφισε η FIVB κατά το 34ο παγκόσμιο συνέδριο την αλλαγή του κανονισμού που θέλει οποιαδήποτε επαφή στο φιλέ να θεωρείται παράβαση σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Οι 111 ομοσπονδίες από τις 210 ψήφισαν «ναι» στην αλλαγή που επαναφέρει τον κανονισμό.
Ακόμα αποφασίστηκε να μειωθεί το μήκος της ελευθερης ζώνης στα 6.5 μέτρα αντί το 8 από τις τελικές γραμμές που ισχύει μέχρι σήμερα και στα 5 μετρα από τις πλάγιες γραμμές. Με αυτό το μέτρο η FIVB θέλει να φέρει τους θεατές πιο κοντά στη δράση, αποδεχόμενη τις προτάσεις επιτροπής τηλεοπτικών μεταδόσεων και μάρκετινγκ. 
Επιπλέον αυξάνονται οι αθλητές που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα από 12 σε 14, ενώ θα δηλώνονται 2 λίμπερο. Επίσης στις μεγάλες διοργανώσεις θα μειωθούν τα τάιμ άουτ από δύο σε ένα. 
Τέλος επιτρέπεται η αλλαγή της ομοσπονδίας προέλευσης για αθλητές που ζουν στην ίδια χώρα για 8 ή περισσότερα χρόνια. Εναλλακτικά για άντρες άνω των 38 ετών και για γυναίκες άνω των 35 ετών. Αυτά χωρίς τέλη και με τη συναίνεση των δύο ομοσπονδιών και της FIVB.
Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή όπως συμβαίνει συνήθως από την 01-01-2015 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.