Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Α.ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ''H ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΣΠΕΔΑ''

''Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. διοργανώνει τουρνουά μη ενεργών αθλητών-τριών για ηλικίες από 20 ετών και πάνω. Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρωτοβουλία, που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά πιλοτικά και στην οποία όλοι οι φίλοι του βόλλεϋ  που δεν αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα μπορούν να συμμετάσχουν. 
Στόχος της Ένωσης η προβολή και διάδοση του αθλήματος, άλλωστε ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και μια υγιής διέξοδος από τα αρνητικά φαινόμενα της κοινωνίας μας. Φιλοδοξία μας η ενθάρρυνση όλων να γνωρίσουν τα οφέλη της άσκησης μέσα από το άθλημα της πετοσφαίρισης.''

Η άποψή μου.

Στόχος είναι η προβολή και η διάδοση του αθλήματος μέσο ενός τουρνουά που διοργανώνει η ΕΣΠΕΔΑ η στόχος είναι η είσπραξη χρημάτων η και τα δυο? Εάν είναι το πρώτο μας λένε σύμφωνα πάντα κατά την γνώμη μου ψέματα, εάν είναι το δεύτερο να το δεχτώ αλλά να μη μας κοροϊδεύουν και  εάν είναι και τα δυο μαζί (για πολλοστή φορά οι ομάδες προσφέρουν στην Ένωση και όχι το αντίθετο όπως πρέπει) ας μας ενημερώσουν τα χρήματα που θα εισπράξουν από τα 100 ευρώ συμμετοχή για κάθε τμήμα ομάδας (100/αντρικό, 100/γυναικείο, 100/μεικτό), 10 ευρώ για απόκτηση δελτίου αθλητή , όλα αυτά από το κάθε σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή πως θα τα αξιοποιήσουν προς όφελος των ομάδων αυτών.
Τι εννοώ,θα σας πω αμέσως. Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ κάθε τουρνουά ζητάει χρήματα συμμετοχής από τις ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν. Υποχρέωση της κάθε διοργανωτικής επιτροπής είναι να παρουσιάσει το πλάνο του τουρνουά που αυτό αφορά πως θα γίνουν οι αγώνες, τα γήπεδα η το γήπεδο, την ιατρική κάλυψη των αγώνων, την βαθμολογία, τα κύπελλα και μετάλλια και άλλα. Όλα αυτά βέβαια συμπεριλαμβάνονται στο χρηματικό ποσό που δίνουν οι ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν δηλαδή είναι στην τιμή συμμετοχής για να το πούμε απλά. Με αυτά τα χρήματα η διοργανώτρια αρχή πληρώνει τα γήπεδα που μισθώνει για τους αγώνες, πληρώνει τους διαιτητές, πληρώνει τον η τους γιατρούς, πληρώνει το νερό η χυμούς για κάθε ομάδα, πληρώνει τα μετάλλια και τα κύπελλα και διοργανώνει και τη τελική φάση με παρουσία φυσικά της ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ.
Η Ένωση μας μας ζητά τα παραπάνω ποσά για να πληρώσει τι, τα γήπεδα είναι δικά μας, η ιατρική κάλυψη δική μας, τα νερά δικά μας, η πληρωμή διαιτητών δική μας και τέλος σύμφωνα με πέρσι το κύπελλο ήταν μόνο για τον πρώτο και όλοι οι άλλοι τίποτα, για να μην γράψω ότι στους τελικούς του τουρνουά δεν εμφανίστηκε κανείς από την ΕΣΠΕΔΑ. 
Θα μου πείτε ότι και στα πρωταθλήματα τα ίδια ισχύουν. Ναι θα συμφωνήσω με την μόνη διάφορα εκεί η  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ  πρέπει να βάλει την σφραγίδα της για να επικυρώσει τον πρωταθλητή η την ομάδα που θα υποβιβαστεί (ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ) ενώ εδω έχουμε ένα τουρνουά που εκτός από τις ομάδες που συμμετέχουν κανένας από την Ένωση δεν ενδιαφέρεται.
Τι πιο απλό λοιπόν η Ένωση μας να μας φωνάξει να μας ενημερώσει για το τι θέλει να κάνει (όλα αυτά πριν δηλώσουμε συμμετοχή) και να ζητήσει τις απόψεις μας και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί για την συμπλήρωση της προκήρυξης.   
Εάν αυτό είναι προβολή και η διάδοση του αθλήματος με σάλτσες τύπου ''ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και μια υγιής διέξοδος από τα αρνητικά φαινόμενα της κοινωνίας μας. Φιλοδοξία μας η ενθάρρυνση όλων να γνωρίσουν τα οφέλη της άσκησης μέσα από το άθλημα της πετοσφαίρισης'' και όχι καθαρά και μόνο είσπραξη χρημάτων και τίποτε άλλο από τις ομάδες που θα πάρουν μέρος για τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης ε τότε ''η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε''. 
Τώρα θα πει κάποιος, αφού δεν γουστάρεις μη λάβεις μέρος. Εάν αυτό σας έμεινε και καταλάβατε από τα παραπάνω γραφόμενα μου ε τότε το μόνο που θα σας πω είναι ένα μεγάλο ''ΜΠΡΑΒΟ''
Τι να κάνω δεν μπορώ να κλείσω το στόμα μου και ίσως με τα παραπάνω να εκφράζω και άλλους η μπορεί και κανένα αλλά εμένα με ενοχλεί και όταν κάτι με ενοχλεί το λέω και το γράφω.

 Αναστάσιος Νικολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.