Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Θα αναφερθω στη κόκκινη κάρτα της αθλητριάς μας Τριανταφυλλιδου στο αγώνα ΑΣ Ηλιούπολη - Α.Ε.Ρέντη.
 ''μια απευθείας κόκκινη κάρτα στην αθλήτρια μας Τριανταφυλλιδου για διαμαρτυρία ( στο φύλλο αγώνα έγραψαν ότι δώσαμε κόκκινη κάρτα επειδή είχαμε δείξει κίτρινη κάρτα στο 3ο σετ στην αθλήτρια του Ρέντη με το Νο 7, δεν αναφέρουν τίποτα για αναιδή, απρεπή συμπεριφορά η βρίσιμο η επιθετική συμπεριφορά της αθλήτριας μας με το Νο 3)''.Θεωρούν δηλαδή ότι τιμωρείται και στην κίτρινη κάρτα αλλά και στην κόκκινη η ομάδα γενικά άρα μετά την κίτρινη (προειδοποίηση) πρέπει να βγει κόκκινη.

Βάση των δεδομένων του φύλλου αγώνα η ομάδα μας έκανε ένσταση για κακή εφαρμογή κανονισμών και σας απαντούμε το γιατί με τον κανονισμό των Διαιτητών ο οποίος αναφέρει στο άρθρο 21.4'' Όλες οι τιμωρίες κακής συμπεριφοράς είναι ατομικές, παραμένουν σε ισχύ για το υπόλοιπο του αγώνα, και καταγράφονται στο φύλλο αγώνα''..
Άρα δεν ισχύει αυτό που έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Α' διαιτητής.

Επίσης πάντα σύμφωνα με τα γραφόμενα του Α' Διαιτητή δεν δεν αναφέρουν τίποτα για αναιδή, απρεπή συμπεριφορά η βρίσιμο η επιθετική συμπεριφορά της αθλήτριας μας με το Νο 3 άρα μιλάμε για ελάχιστη κακή συμπεριφορά και βάση του άρθρου 21.1 ''Ελάχιστου επιπέδου κακή συμπεριφορά δεν οδηγεί σε τιμωρία'' 

Τέλος δεν υπάρχει υπογραφή της αρχηγού της αντιπάλου ομάδας στο τέλος όλων αυτών που αναγράφηκαν στο πίσω μέρος του φύλλου αγώνα που σημαίνει δεν γνωρίζει τίποτα, πράγμα αντικανονικό.

Σας αναφέρουμε παρακάτω τα αντίστοιχα άρθρα

21.1 ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ελάχιστου επιπέδου κακή συμπεριφορά δεν οδηγεί σε τιμωρία. Είναι καθήκον του πρώτου διαιτητή να αποτρέψει τις ομάδες να φτάσουν στο επίπεδο των τιμωριών, απευθύνοντας προειδοποίηση προφορικά ή με χειροσήμανση σε ένα μέλος της ομάδας ή στην ομάδα μέσω του αρχηγού του αγώνα. Αυτή η προειδοποίηση δεν είναι τιμωρία, και δεν έχει καμία άμεση συνέπεια. Δεν πρέπει να αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

 21.4 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΡΙΩΝ ΚΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

21.4.1 Όλες οι τιμωρίες κακής συμπεριφοράς είναι ατομικές, παραμένουν σε ισχύ για το υπόλοιπο του αγώνα, και καταγράφονται στο φύλλο αγώνα.

21.4.2 Η επανάληψη κακής συμπεριφοράς από το ίδιο μέλος ομάδας στον ίδιο αγώνα, τιμωρείται προοδευτικά (το μέλος της ομάδας τιμωρείται με μια βαρύτερη τιμωρία για κάθε επαναλαμβανόμενο παράπτωμα).

21.4.3 Η αποβολή ή ο αποκλεισμός εξαιτίας προσβλητικής συμπεριφοράς ή επίθεσης δεν προϋποθέτουν μια προηγούμενη τιμωρία.

Σημείωση. Βέβαια την ένσταση δεν θα την στηρίξουμε όχι γιατί δεν έχουμε τα χρήματα, απλώς με αυτό τον τρόπο δίνουμε έμφαση στο θέμα γιατί δεν γουστάρουμε να μας θεωρούν μαμάκες λίγοι ευτυχώς λίγοι διαιτητές και βέβαια δεν θεωρούμε αυτά τα λάθη εσκεμμένα, απλώς άγνοια κανονισμών.
Επίσης σκοπός μας δεν είναι να αντιδικήσουμε με τους Διαιτητές ούτε να ζητήσουμε την επανάληψη του αγώνα όπως έχουμε δικαίωμα εξαιτίας της κακής εφαρμογής των κανονισμών από τον Διαιτητή γιατί θεωρούμε ότι η ήττα μας ήταν δίκαιη και δεν μας φταίει σε τίποτα η αντίπαλη ομάδα η όποια αγωνίσθηκε με τίμιο τρόπο και δεν ευθύνεται για τις αποφάσεις του συγκεκριμένου διαιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.