Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

H EOΠΕ δεν είναι μαγαζί σας!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ

H EOΠΕ δεν είναι μαγαζί σας!
O πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Μελισσουργός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Η λιτή προ δεκαημέρου ανακοίνωση της ΕΟΠΕ περί αναστολής όλων των Πρωταθλημάτων με πρόφαση την όντως οικτρή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες «ιδιοκτησιακές» δηλώσεις Μαυρομάτη («όταν θα έχει φτάσει η στιγμή να παραδώσω το άθλημα, θα το έχω φτάσει εκεί που θέλω και εκεί που ονειρεύομαι»…), έκαναν το ποτήρι της υπομονής να ξεχειλίσει!


Πόσο ακόμα μπορούμε να περιμένουμε να καταστρέψουν ολοσχερώς το άθλημα του βόλεϊ αυτοί οι άνθρωποι;

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και τα Σωματεία πρέπει να τα γνωρίζουν και να πάρουν επιτέλους θέση!

1) Είναι καταγεγραμμένες οι προεκλογικές δηλώσεις Μαυρομάτη ότι «λεφτά υπάρχουν» αλλά θέλουν άλλη, καλύτερη διαχείριση!

Αλήθεια: Την είδαμε λοιπόν! Έκλεισαν τα Πρωταθλήματα. Δεν πλήρωσαν παλιές οφειλές, Αύξησαν τα χρέη.

Όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα όμως είχαν επισημανθεί από πολλούς παράγοντες σωματείων, ήδη πριν από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Όμως οι νυν διοικούντες την ΕΟΠΕ, είχαν πρεμούρα μόνον για εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, και δεν ασχολήθηκαν με τα οικονομικά, παρά μόνο μετά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αφήνοντας πολύτιμο χρόνο να πάει χαμένος!


2) Είναι καταγεγραμμένες οι προεκλογικές δηλώσεις Μαυρομάτη ότι «θα κάνουμε βόλεϊ 3 εκατομμυρίων και θα κρατάμε 1 εκατομμύριο τον χρόνο για αποπληρωμή παλαιών οφειλών».

Αλήθεια: (α) Ήταν ανεδαφικό να θεωρεί πριν ένα μόλις χρόνο ότι η επιχορήγηση των 3,8 εκ θα ανέβαινε στα 4 εκ. Αλλά για μια ακόμα φορά «πούλαγε» δήθεν κομματικές επαφές…

(β) Ήταν ανύπαρκτη η αντίδραση του, όταν όχι μόνον δεν αυξήθηκε η επιχορήγηση, αλλά αντίθετα μειώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη Ομοσπονδία, χάρη στους κακούς χειρισμούς της διοίκησης. Ήταν δε αστεία η δικαιολογία, ότι δεν αντίδρασε έντονα όπως άλλοι Ομοσπονδιάρχες (με μικρότερες μειώσεις), προκειμένου να μην «θυμώσει» την Κυβέρνηση και να εξασφαλίσει τις επιχορηγήσεις της Α2 για το μέλλον. Τελικά και αυτές καταργήθηκαν !

(γ) Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΟΕ με τον ΓΓΑ, σχετικά με τις νέες περικοπές στον αθλητισμό, ο μόνος που παρέμεινε σιωπηλός για να μην ταράξει τους «υποστηρικτές» του, ήταν ο κύριος Μαυρομάτης, παρέα με τον ΓΓ κύριο Σιδέρη, όταν όλοι οι άλλοι διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα.

(δ) Η ΕΟΠΕ αρνείται να παρέχει στοιχεία, για μείωση του παλαιού χρέους και τουλάχιστον κάλυψη των τρεχόντων εξόδων. Το δε χρέος της Ομοσπονδίας έχει αυξηθεί από τότε που ανέλαβε την διοίκηση ο κύριος Μαυρομάτης, όταν δήλωσε στην απογραφή του ότι παρέλαβε χρέος 8,5 εκ. Πόσο είναι το χρέος σήμερα; Και γιατί δεν αναρτούν στο πρόγραμμα «Διαύγεια» όλες τις δαπάνες της Ομοσπονδίας, όπως επιτάσσει ο νόμος;

(ε) Όλες μα όλες οι οικονομικές εξαγγελίες της ΕΟΠΕ έχουν πέσει στο απόλυτο κενό, και έχουν αποδειχθεί στην πράξη μη υλοποιήσιμες.


3) Και ενώ ο κος Μαυρομάτης όχι μόνον δεν έφερε ούτε μία χορηγία στο Ελληνικό βόλεϊ, αντίθετα έχασε και αυτές ακόμα που υπήρχαν!

Η πλήρης ανεπάρκεια του σε αυτόν το τομέα αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφισβήτησης, εξ’ άλλου και από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βρει ούτε καν τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσει την αγωνιστική προσπάθεια της ίδιας του της ομάδας (Πειραματικό) στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, και επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ουσιαστικής διάλυσης της ομάδας του.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Γυναικεία ομάδα της Α1 Γυναικών, της Κερατέας του έτερου μέλους του ΔΣ της ΕΟΠΕ! ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο παραγοντικά στην Α1 Γυναικών και στις γυναικείες Εθνικές ομάδες. Αυτά δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία!

Αυτοί οι άνθρωποι θα βρούνε λοιπόν πόρους για την Ομοσπονδία στο μέλλον;…

Ενδιαφέρον πάντως είναι ότι ο επί των Οικονομικών υπεύθυνος της ΕΟΠΕ, Β’ Αντιπρόεδρος κύριος Ψαρουδάκης, και παρά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για χρέη προς παίκτες, όχι μόνον παραμένει ισχυρότατος στη θέση του, αλλά ξαφνικά έχει βρει τα απαραίτητα χρήματα για να ενισχύσει την τοπική του ομάδα με ακριβοπληρωμένα συμβόλαια Ελληνίδων και ξένων παικτριών!.


4) Και ενώ κάθε οικονομική εξαγγελία της διοίκησης έχει πέσει στο κενό, εκείνοι εξακολουθούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων των παραγόντων, όταν στην προχθεσινή κλήρωση της Α1 Γυναικών δεν δίστασαν για μία ακόμα φορά να υποσχεθούν και να εγγυηθούν την κουτσουρεμένη καταβολή των οδοιπορικών, προς τα σωματεία, αρκεί αυτά να αναλάβουν το κόστος της διαιτησίας!

Από πού θα τα δώσει αυτά; Από τον προϋπολογισμό των 2 εκ. που δεν φτάνει ούτε για τις Εθνικές ομάδες και τα λειτουργικά έξοδα;

Και από πού θα δώσει τις υπεσχημένες μετακινήσεις και διαιτητές της προηγούμενης χρονιάς;

Μοιράζει υποσχέσεις, υποτιμώντας τους παράγοντες! Αλλά η Ελλάδα βράζει από άκρη σε άκρη!.


5) Για τον δε κακό αγωνιστικό σχεδιασμό στην Α2 Γυναικών (τρεις όμιλοι και μετά το χάος των τοπικών), και την κατάργηση της Β’ Εθνικής με την ταυτόχρονη αύξηση των ομάδων της Α2 Ανδρών, δείχνουν, όπως λένε στην πλειοψηφία τους οι παράγοντες, ότι όλα έχουν γίνει στο πόδι!


6) Τα πρωταθλήματα ανεστάλησαν. Η λειτουργία της Ομοσπονδίας συνεχίζεται (με τι αντικείμενο άραγε, αφού δεν υπάρχουν και Εθνικές ομάδες;) και το ΔΣ θα συνεδριάσει με την άνεσή του στις 8 Οκτωβρίου αντί να γίνει έκτακτο ΔΣ χτες ήδη!


7) Αντί να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ που θα συγκαλέσει έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, αυτοί οι κύριοι έχουν πάψει να ασχολούνται με το βόλεϊ.


8) Οι δε τελευταίες «δημοκρατικές» δηλώσεις Μαυρομάτη, σε ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: «Είμαι στην ηγεσία της ΕΟΠΕ για να βγάλω το άθλημα από την κρίση», «όταν θα έρθει η ώρα να παραδώσω το άθλημα, θα το έχω βγάλει από την κρίση, θα το έχω φτάσει εκεί που θέλω, και εκεί που ονειρεύομαι», δείχνουν με τον ποιο οδυνηρό τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του ανθρώπου που αφ’ ενός έπαψε τόσο γρήγορα να μιλάει για το ΕΜΕΙΣ και το γύρισε στο ΕΓΩ!!, και αφ’ ετέρου την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για το άθλημα, ότι θα το παραδώσει όταν εκείνος το «καθαρίσει»!!!

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας για τον εαυτό του!

9) Τιμώρησαν χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς καν να συζητήσουν μαζί τους, νεαρές αθλήτριες , για πρώτη στην ιστορία του ελληνικού βόλει. Κι όλα αυτά γιατί δεν πήγαν στο καμπ της Πορταριάς όπου προπονήθηκαν τον Ιούλιο για να παίξουν τον Νοέμβριο! Και για να καλύψει ο πρόεδρος, τον προσωπικό φίλο του Γιώργο Μανωλόπουλο που ζήτησε χαρτί από … παπαρίατρο(μεταχειρίζομαι τη δική του έκφραση)


10) Δεν έχουν καταλάβει όμως αυτοί οι κύριοι του ΔΣ, ότι δεν είναι ούτε αναντικατάστατοι, ούτε τους ανήκει το βόλεϊ. Είναι δεδομένο ότι απέτυχαν παταγωδώς (τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο), και όμως ούτε ένας από τους 21 δεν έχει την ευαισθησία και ευθιξία να παραιτηθεί για να αφήσουν μία άλλη διοίκηση να επαναφέρει την δημοκρατικότητα, την αξιοπιστία, την διαφάνεια και την κάθαρση!

Δεν έχετε το δικαίωμα κύριοι του ΔΣ να «κλείσετε» την Ομοσπονδία! (και μάλιστα χωρίς ΓΣ)

Οφείλετε να παραιτηθείτε, να προκηρύξετε εκλογές, και κάποιος ικανότερος να προσπαθήσει για το καλύτερο του αθλήματος!


Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η μοναδική απόφαση του ήδη τραγικά καθυστερημένου ΔΣ της 8/10/11 !


Το άθλημα δεν σας ανήκει!


Γιώργος Μελισσουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.