Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΠΕΔΑ

Εχθές στα γραφεία της ΕΣΠΕΔΑ έγινε επιτέλους η κλήρωση των γυναικών της Α' Κατηγορίας Παραβρέθηκαν και 12 εκπρόσωποι των ομάδων της κατηγορίας. Αβέβαιο είναι πότε εντέλει θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας.
Μετά από γόνιμη συζήτηση που έγινε και αφού ακούσθηκαν όλων οι απόψεις,αντιρρήσεις ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα προκήρυξη από μέρους της Ένωσης μας με τη λογική να γίνει του χρόνου πρωτάθλημα με 18 ομάδες στην ΕΣΠΕΔΑ, σε 2 Ομίλους των 9, οπότε, εάν αυτό συμβεί, τότε εφέτος δε θα υποβιβασθούν 6 ομάδες, όπως έχει αποφασισθεί, αλλά, λιγότερες (3 ομάδες). Το τι ακριβώς θα γίνει θα το μάθουμε με την δημοσίευση της προκήρυξης του πρωταθλήματος 2011-12.
Η θέση μας ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ στον υποβιβασμό των 6 ομάδων γιατί δεν μπορεί κύριοι να εξισώνουμε την έβδομη ομάδα της Α' Κατηγορίας με την έκτη της Β' Κατηγορίας η τις όγδοη - ένατη της Α' Κατηγορίας με την τέταρτη - πέμπτη της Β' Κατηγορίας. Το ''καλύτερο'' δε είναι να πέσει και ομάδα από την Α2 που ανήκει στην ένωση μας τότε θα αλλάξει κατηγορία και η έκτη ομάδα της Α' Κατηγορίας ; Δηλαδή 2 ανεβαίνουν Α2, 7 πέφτουν Β' Κατηγορία και μένουν στην Α' Κατηγορία 3 ομάδες. Αυτό είναι καθαρά αναδιάρθρωση κατηγορίας.
Δεχόμαστε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για την νέα πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ που αλλάζει τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν φέτος από την Α' Κατηγορία και την αύξηση των ομάδων της Α' Κατηγορίας σε 18 από την χρονιά 2012-13.
Όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων της κατηγορίας μας άκουσαν από τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ κ.Κουρίδη να μας λέει ότι ''ή πληρώνετε τους διαιτητές και παίζετε ή δεν γίνεται πρωτάθλημα επειδή χρήματα στην Ομοσπονδία και κατ επέκταση και στην Ένωση δεν υπάρχουν''.
Περιθώριο επιλογής δεν υπήρχε για τις ομάδες οι οποίες δέχθηκαν, μοιραία, την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
Η αντίδραση μας σε αυτήν την πρόταση ήταν ότι ζητάει η ΕΣΠΕΔΑ να κάνουν τα σωματεία αυτό που δεν κάνει η ένωση, δηλαδή ζητάει να βρούμε εμείς λεφτά (χορηγούς) για τους διαιτητές όταν η ίδια για να λειτουργήσει (να πληρώσει τις υποχρεώσεις της) περιμένει λεφτά από την ΕΟΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Για το θέμα αυτό έγινε μια πρόταση από τον Φοίνικα για την καταβολή του ποσού διαιτησίας σε 3 ισόποσες δόσεις ώστε τα σωματεία να μην έρχονται σε συναλλαγή με τους διαιτητές πριν από τα παιχνίδια.
Την πρόταση του Φοίνικα υπερψήφισαν όλα τα σωματεία.
Το ποσό της επιβάρυνσης το οποίο ανέρχεται σε 45-48 ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι (σύνολο 500 ευρώ περίπου) βαρύνει το σύνολο των ομάδων για τα τοπικά πρωταθλήματα
ανδρών και γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.