Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χιονιάς από το απόγευμα σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα, σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εν τω μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους ορισμένων πλοίων.Πολικές θερμοκρασίες αναμένουν από σήμερα οι μετεωρολόγοι σε όλη τη χώρα, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η Αττική) και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός). Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και νοτιότερα.

Το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες θα πνέουν 8-9 μποφόρ. Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας.
Εν τω μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη - Κεφαλλονιά, Κυλλήνη - Ζάκυνθος και Λυξούρι - Αργοστόλι.
Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα - Ιόνια Νησιά, Βόλος - Σποράδες, Πρίνου - Καβάλα και Ηγουμενίτσα - Λευκίμη. Τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.