Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου-Γ.Μελισσουργού/Α.Κυριακίδη

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΓΓΑ, για ενεργή συμμετοχή στην διημερίδα που διοργανώνει η ΓΓΑ στις 17-18.12.2010 στο ΣΕΦ, με θέμα το ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, υποβάλλαμε την Δευτέρα 13/12/10 σειρά προτάσεων που πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουν στη επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, και βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος (Οι προτάσεις μας αυτές είχαν εγκριθεί και από την Γενική Συνέλευση των σωματείων τον Μάρτιο του 2009)
Παρ’ ότι δεν βρισκόμαστε σήμερα στην διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, παραμένουμε πάντοτε ενεργοί, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τον Ελληνικό Αθλητισμό, και ειδικότερα τον χώρο του βόλεϊ. Γι αυτούς τους λόγους, καλούμε όλα τα Σωματεία να είναι ενεργά με τις προτάσεις τους, ώστε να μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να προωθήσουμε αυτές στην ΓΓΑ.
ΝΟΜΟΣ 2725/99
Άρθρο 50 παρ. 1
Εφαρμογή του άρθρου αυτού, ώστε η κατανομή και η εκταμίευση επιχορηγήσεων σε αθλητικά σωματεία να διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την εκάστοτε Ομοσπονδία. Εναλλακτικά η εκταμίευση των επιχορηγήσεων να συνεχίσει να γίνεται από τη Γ.Γ.Α. αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια και κίνητρα τα οποία θα θεσπίζει η εκάστοτε Ομοσπονδία του κάθε αθλήματος ώστε να δίνει την κατεύθυνση που αυτή επιθυμεί στο άθλημα της. (π.χ κίνητρα στα σωματεία που ασχολούνται με την ανάπτυξη του αθλήματος) Η παράγραφος αυτή του άρθρου 50 ποτέ στην πράξη δεν εφαρμόστηκε.
Αρθρο 31 παρ. 11
Να καταργηθεί το ασυμβίβαστο (αθλητή-προπονητή) του συγκεκριμένου άρθρου, έκτος αν το βρίσκει χρήσιμο η εκάστοτε Ομοσπονδία η οποία ξέρει τις ανάγκες του αθλήματός της. Στην περίπτωση της Πετοσφαίρισης η εμπειρία μας έδειξε ότι ήταν καταστροφικό
Αρθρο 60 παρ. 1α
Να τροποποιηθούν οι κατηγορίες αναπτυξιακών ομάδων που πρέπει να διατηρεί ένα σωματείο ώστε να έχει τη δυνατότητα να διατηρεί ΤΑΑ από Παίδες-Εφήβους, Κορασίδες-Νεάνιδες, όπως ισχύει τώρα σε Παμπαίδες-Παίδες-Έφηβους, Παγκορασίδες–Κορασίδες-Νεάνιδες και το κάθε σωματείο να έχει την ευχέρεια να επιλέγει δύο κατηγορίες σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Οι έφηβοι με τα προβλήματα λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος που αντιμετωπίζουν, αδυνατούν τις περισσότερες φορές, να αντεπεξέλθουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες τριβές με τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Αρθρο 90 παρ. 5
Ο ερασιτέχνης αθλητής ή αθλήτρια να έχει την υποχρέωση υπογραφής συμβολαίου με το ΤΑΑ του σωματείου στο οποίο ανήκει εφόσον έχει σταματήσει να χαρακτηρίζεται Έφηβος ή Νεάνιδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες ηλικίες της Ομοσπονδίας και όχι μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους όπως ισχύει τώρα ώστε να μπορούν να αγωνίζονται στα ηλικιακά πρωταθλήματα τους σαν ερασιτέχνες.
Αρθρο 33 παρ. 3
Τροποποίηση του άρθρου 33 παρ. 3. Αλλαγή περιόδου μεταγραφών από μία φορά το έτος με διάρκεια 30 ημερών, σε 2 περιόδους των 15 ημερών η κάθε μία. Η εμπειρία μας έδειξε ότι στην Πετοσφαίριση, αλλά πιστεύουμε και σε άλλα ομαδικά αθλήματα η μια περίοδος των 30 ημερών, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του αθλήματος σύμφωνα με τα δεδομένα της κοινωνίας μας. πχ. μεταγραφή πρωτοετών φοιτητών σε ομάδα του τόπου που θα φοιτήσουν. Αν σπάσει η περίοδος των 30 ημερών σε δυο των 15, τότε κατά το πρώτο 15ημερο, το οποίο συνήθως τοποθετείται μέσα στον Ιούλιο, θα διενεργούνται οι κανονικές μεταγραφές και το δεύτερο 15ημερο θα τοποθετείται σε εύλογο χρόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και θα καλύπτει τόσο τους νέους φοιτητές όσο και τους μετακινούμενους στρατιωτικούς, δημόσιους υπαλλήλους κλπ.

Γιώργος Μελισσουργός Άγγελος Κυριακίδης
Πρώην Πρόεδρος ΕΟΠΕ Πρώην Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.