Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Αντίο Ελληνικό Βόλεϊ



Μαυροματης:<<Λυπάμαι και ντρέπομαι>>

Εντονη ήταν η αντίδραση του Αχιλλέα Μαυρομάτη στα όσα έγιναν στο σημερινό Δ.Σ. Συγκεκριμένα αφού τόνισε πως ντρέπεται και λυπάται για τα όσα συνέβησαν, επισήμανε πως πρόεδρος είναι ο Γιάννης Στουραΐτης και πως οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Ιουλίου.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαυρομάτη έχει ως εξής: «Λυπάμαι και ντρέπομαι γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο. Όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να το αποτρέψουν, η Ομοσπονδία έχει αυτή την στιγμή νόμιμη διοίκηση και νόμιμο πρόεδρο τον Γιάννη Στουραΐτη και οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Ιουλίου, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Ας αφήσουν επιτέλους, αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό του Ελληνικού βόλεϊ, τα σωματεία να αποφασίσουν».

Μελισσουργός: «Σε ξύλινα πόδια η παράταξη Μαυρομάτη»


Από την πλευρά του ο Γιώργος Μελισσουργός (πραγματικά δεν ξέρουμε τι να τον πούμε, πρόεδρο η απερχόμενο πρόεδρο), με γραπτή του ανακοίνωση στα ΜΜΕ ανέφερε: «Δήλωση-καταγγελία προέδρου ΕΟΠΕ Γιώργου Μελισσουργού

Η παράταξη Μαυρομάτη σε ξύλινα πόδια!
Η πλαστή παράσταση νίκης της Γενικής Συνέλευσης έληξε άδοξα!
Τρεις στους έντεκα συμβούλους του δεν ακολουθούν τον κύριο Μαυρομάτη

Μετά από νόμιμη εκλογική διαδικασία και μυστική ψηφοφορία για εκλογή προέδρου ΔΣ και συγκρότηση σε σώμα, από τους παρόντες 19 συμβούλους οι 9 ψήφισαν για τη θέση του προέδρου τον Γιώργο Μελισσουργό και οι 8 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Στουραΐτη, ενώ υπήρξαν δύο λευκά. Κατόπιν αυτού και εντελώς πραξικοπηματικά, ο κύριος Μαυρομάτης διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση εξαπολύοντας ύβρεις και κάλεσε τους δικούς του συμβούλους σε κλειστή συνάντηση. Επιστρέφοντας, ζήτησε (με ποια ιδιότητα, άραγε;) καταρχήν την καθαίρεση του Γιώργου Μελισσουργού και μετά τη μομφή κατά του προέδρου και τελικά κατέληξε να κάνει πρόταση ανάκλησης της απόφασης εκλογής του, ισχυριζόμενος ότι η σύμβουλος, Μαρία Καλουδιώτη, ψήφισε λάθος εκ παραδρομής μεταξύ των δύο υποψηφίων καθώς και λόγω, δήθεν, μη νομότυπης διαδικασίας εκλογής (η οποία, βέβαια, αν ήταν υπέρ του δεν θα υπήρχε θέμα, όπως και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα σε ανάλογες ψηφοφορίες).

Μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των διαδοχικά προεδρευόντων Νίκου Μπεργελέ και Παναγιώτη Σιδέρη, συναισθανόμενοι τις ευθύνες τους και τις δημοκρατικές τους πεποιθήσεις και σε ένα παραλήρημα πραξικοπήματος από τον κύριο Μαυρομάτη, η πλευρά του εξέλεξε την κυρία Ευγενία Παπαγεωργίου ως τρίτη διαδοχικά προεδρεύουσα και κατόπιν ετέθη προς ψηφοφορία η πρόταση του κυρίου Μαυρομάτη περί ανάκλησης της εκλογής του Γιώργου Μελισσουργού ως εκ παραδρομής. Έντεκα σύμβουλοι ψήφισαν με φανερή ψηφοφορία υπέρ αυτής της πρότασης.

Κατόπιν αυτού και μη έχοντας καμία άλλη επιλογή, ο Γιώργος Μελισσουργός και οι σύμβουλοι της πλευράς του αποχώρησαν καταγγέλλοντας την απόλυτη κατάλυση της δημοκρατίας και κάνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση ενότητας και αποδοχής του αποτελέσματος της καθ’ όλα νόμιμης εκλογής του ως προέδρου. Ζήτησαν, δε, να συνεχιστεί η διαδικασία της συγκρότησης σε σώμα, πράγμα που δεν έγινε δεκτό και η αποχώρησή τους έγινε οριστική, με μοναδικό υπεύθυνο τον κύριο Μαυρομάτη και με ό,τι βλαπτικό αποτέλεσμα αυτό θα προκαλέσει προς τα σωματεία από τις αντιδημοκρατικές ενέργειές του.

Καλουδιώτη: «Είναι υπόλογος»


Η… πέτρα του σκανδάλου, έστω και άθελά της η Μαρία Καλουδιώτη μιλώντας στο gazzetta.gr ανέφερε σχετικά: «Δύο χρόνια περίμενα την ανατροπή του συγκεκριμένου κυρίου και της ομάδας του, γιατί εδώ και δύο χρόνια ήταν συγκεκριμένες οι απόψεις του περί δημοκρατίας. Θεωρώ πραγματικά προσωπικό ατόπημα ότι ψήφισα αυτό που ψήφισα, αλλά συγχρόνως είχα επιφορτιστώ με το καθήκον να κρατώ τα πρακτικά. Προκαλώ τον κύριο Μελισσουργό να βγει δημοσίως και να βγει να πει πως εγώ τον ψήφισα ηθελημένα και κάθεται σε αυτή την θέση. Από εκεί και πέρα είναι υπόλογος για ότι ήθελε προκύψει».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.