Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΟΠΕ

Χθες λοιπόν 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία βόλεϊ, όπως αποφάσισε προσωρινά το δικαστήριο - όπως ήταν αναμενόμενο - και όπως θα τις ακυρώσει στην τακτική δικάσιμο, όπως και πάλι είναι αναμενόμενο.
Η χθεσινή ημέρα, ξεκίνησε με πολύ ενδιαφέρον, αφού υποχρεώθηκαν σε παραίτηση οι υποψήφιοι Ν. Μπεργελές και Μ. Καλουδιώτη, οι οποίοι ήταν από τα κύρια στελέχη της ανατροπής των διοικήσεων Προσαλίκα και Μελισσουργού. Αφού λοιπόν πρώτα τους χρησιμοποίησαν, έπειτα τους έστειλαν από κει που πήγαν και οι άλλοι.
Τα ψηφοδέλτια επανατυπώθηκαν και περιμέναμε στις 15:00, να ξεκινήσει η διαδικασία για την έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού, αλλά φευ...
'Ολη η προσπάθεια κινητοποίησης του κόσμου, αφορούσε την εκλογική διαδικασία, αφού έλεγαν σε όλους να προσέλθουν κατά τις 19:00 για να ψηφίσουν και να φύγουν. Έτσι για 3η συνεχόμενη φορά η παρέα του Ψαρουδάκη και λοιπών συγγενών, δεν έδειξε καμία διάθεση τροποποίησης αυτού του πανάρχαιου και αντιδημοκρατικού καταστατικού. Να σημειωθεί ότι, ήταν παρόντα 88 σωματεία και χρειάζονταν 161 για να τροποποιηθεί. Φυσικά το παρέμπεψαν στις καλένδες για το 13ο μήνα του χρόνου.
'Οσο πέρναγε η ώρα κατέφταναν κι άλλοι εκπρόσωποι σωματείων για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία με 134 σωματεία. Ήταν ηλίου φαεινότερο, ότι τη στιγμή της ψηφοφορίας, ο αριθμός θα έφτανε στα 180 - 200 σωματεία, όπως κι έγινε και ψήφισαν 190.
Είναι σημαντικό, να δούμε πρώτα κάποια πράγματα:
1. Έγινε πολύ μεγάλη κινητοποίηση και μπράβο τους, αλλά το ποσοστό εκπρόσωπων που δεν ήταν πραγματικοί εκπρόσωποι του σωματείου, ήταν το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
Είδαμε, να καταφτάνουν καμιά δεκαριά κρητικοί ως εκπρόσωποι σωματείων από τη Β. Ελλάδα, να φηφίζουν εν ενεργεία προπονητές κάτι που απαγορεύεται, να ψηφίζουν υπάλληλοι της Ομοσπονδίας κάτι που πάλι απαγορεύεται και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι να έχουν δώσει εξουσιοδοτήσεις σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.
2. Είναι σημαντικό να δούμε, πόσες ψήφους από τις 190 θα πάρει ο κ. Μαυρομάτης.
3. Σαφώς και δε δικαιούμαστε - η πλευρά Μελισσουργού - να μιλάμε ότι τα υπόλοιπα 130 σωματεία μας στηρίζουν και γι αυτό απείχαν, όπως και δε δικαιούται η πλευρά Ψαρουδάκη να ομιλεί ότι στηρίζεται από 190 σωματεία, γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι τεχνάσματα χρησιμοποιήθηκαν για να ήταν παρόντα.
Η συνέχεια θα δείξει τι είδους διοίκηση θα ασκήσουν στην Ε.Ο.ΠΕ. οι Μαυρομάτης - Ψαρουδάκης και ΣΙΑ.
Ευχόμαστε τα υγιή στοιχεία που εκλέχτηκαν να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Εμείς απ΄ αυτήν τη γωνιά, θα είμαστε παρόντες και θα επιβραβεύουμε και θα κατακρίνουμε κάθε σωστή ή λάθος απόφαση τους.
Τώρα, για τη στάση μας ως παράταξη Μελισσουργού στη συνέχεια, αυτή θα εκτιμηθεί και αποφασιστεί, μετά από ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε, μετά από τη γνωστοποίηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

Υ.Γ.1 Τι θα γινόταν, αν ένα σωματείο υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, επειδή ψήφισαν υπάλληλοι της Ε.Ο.ΠΕ. και εν ενεργεία προπονητές; Θα μας λέγατε, ότι πάλι κωλυσιεργούμε τις διαδικασές; Θα ακυρώνοταν οι εκλογές ή όχι;
2. Στο 21μελές δ.σ., υπάρχουν 3 γυναίκες. Τι γίνεται με την ποσόστωση των γυναικών;
3. Σήμερα εκλέξατε και Εξελεγκτική Επιτροπή. Γιατί; Παραιτήθηκε καμία Εξελεγκτική - που είχε εκλεγεί το 2008 - και δεν το ξέρουμε; Πόσα ακόμα νομικά λάθη θα κάνετε κ. Μαυρομάτη; Και ακόμα δεν άρχισαν τα δύσκολα.
Αναδημοσιευση απο το drapetsonavolley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.