Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ Η ΙΣΠΑΝΙΑ


Μετά την κορυφή της Ευρώπης, η Ισπανία έκανε κατάληψη και στο… Έβερεστ του παγκοσμίου ! Οι Ίβηρες επικράτησαν στην παράταση με 1-0 της Ολλανδίας έπειτα από το γκολ του Ινιέστα και είναι πρωταθλητές κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους!Μπορεί να ξεκίνησε με ήττα αυτό το Μουντιάλ, όμως η Ισπανία είναι η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε επικράτησε με 1-0 (σκορ σε όλα της τα νοκ-άουτ) της Ολλανδίας στην παράταση, με τον Ινιέστα να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 116’! Πρώτος παγκόσμιος τίτλος για τους Ίβηρες , οι οποίοι κάνουν το… νταμπλ καθώς είχαν κατακτήσει και το Euro πριν δύο χρόνια. Από την μεριά τους, οι «οράνιε» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα σε αυτή την διοργάνωση και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, όπως το 1974 και το 1978! Με δέκα παίκτες οι Ολλανδοί καθώς αποβλήθηκε ο Χάιτινγκα στο 110’. «Ήρωας» του αγώνα ο Κασίγιας που έπιασε δύο τετ α τετ του… μοιραίου Ρόμπεν!
Οι συνθέσεις:
Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Ματάισεν, Χάιτινγκα, Φαν Μπρόνκχορστ (105’ Μπράφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (89’ Φαν Ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν, Κάουτ (70’ Ελία), Σνάιντερ, Φαν Πέρσι
Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπουσκέτς, Αλόνσο (87’ Φάμπρεγας), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (106’ Τόρες), Πέδρο (60’ Νάβας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.